Франция ще разположи 35 хиляди служители по сигурността и военни,

...
Франция ще разположи 35 хиляди служители по сигурността и военни,
Коментари Харесай

Париж готви мащабни мерки за сигурност по време на откриването на Летните олимпийски игри

Франция ще разположи 35 хиляди чиновници по сигурността и военни, с цел да подсигури защитата на церемонията по откриването на Олимпийските игри през 2024 година и речния церемониал, който ще премине през Париж и ще бъде в подготвеност да реагира на вероятни закани за сигурността, в това число нахлуване с дронове, разгласи министърът на вътрешните работи и отвъдморските територии Жералд Дарманен.

Стотици хиляди фенове се чака да се наредят край крайбрежията на Сена в продължение на 6-километровия маршрут, с цел да гледат по какъв начин националните делегации на участниците в Олимпиадата плават с флотилия от лодки от моста Понт д`Остерлиц до подножието на Айфеловата кула.

След като Игрите в Токио минаха под знака на пандемията от ковид, Париж дава обещание величествен състезателен театър, отворен за всеобщата аудитория, само че е изправен пред голям брой опасности за сигурността от набези с дронове и хакерски атаки до климатични деятели и протестиращи срещу държавното управление.

Министър Жералд Дарманен заяви, че подкрепленията ще дойдат от Министерството на защитата на страната, а френските военни ще имат задачата да управляват защитата при офанзиви с дронове.

„ Дроновете съставляват изцяло нова опасност. Използването им, заредени с експлозиви, против цивилни е оригиналност. Няма сигурност, че сходна опасност ще се реализира, само че тя най-трудната за прекъсване “, сподели Дарманен на конференция, представен от организация „ Ройтерс “.

Той удостовери, че държавното управление ще призове полицейските сили в Европа да засилят обмена на разследваща информация за лица, които биха могли да съставляват терористична опасност, с цел да им бъде попречено да дойдат на френска територия. Дарманен добави, че Франция е поискала от Европейската комисия да получи позволение да възвърне граничния надзор по време на Олимпиадата и тазгодишното Световно състезание по ръгби за хора, идващи от страни в Шенгенското пространство.

Жералд Дарманин сподели още, че чака повече от 600 000 души да участват на церемонията по откриването на Игрите, в това число 100 000, които ще платят до 2700 евро за място край крайбрежия на реката.

„ Знаем, че най-голямото събитие на планетата ще притегли доста хора, които желаят да честват, а без подозрение и други, които ще желаят да скапват купона “, разяснява кметът на Париж Ан Идалго.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР