Франция ще подкрепи пълно петролно и газово ембарго за Руската

...
Франция ще подкрепи пълно петролно и газово ембарго за Руската
Коментари Харесай

Макрон и Путин се скараха: Франция е за тотално ембарго над Русия

Франция ще поддържа цялостно петролно и газово ембарго за Руската федерация. Това сподели президентът Еманюел Макрон по време на изявление за телевизионния канал " Франс 5 ".

Той опроверга и информацията, че точно по негова самодейност въпросът за ембаргото върху съветския нефт е отсрочен до края на президентските избори и напомни позицията си, че европейците би трябвало да спрат да купуват нефт и газ от Русия, с цел да " отслабят способността на Москва " да финансира войната.

" Франция не зависи от доставките на съветски газ, тъй че друга страна блокира ембаргото ", добави Макрон и добави, че „ европейският пазар е взаимосвързан “ и като цяло „ Европа зависи от съветския газ “.

По-рано в понеделник Макрон заяви, че не е водил никакви договаряния с съветския президент Владимир Путин след разкритията за клането в Буча.

„ След кланетата, които открихме в Буча и други градове, войната взе различен поврат, тъй че от този момент към този момент не съм приказвал непосредствено с него, само че не изключвам, че ще го направя в бъдеще “, акцентира той.

След публикуването на информация за зверствата в Буча, Макрон се застъпи за усилване на глобите против Русия и „ налагане на ограничавания върху вноса на съветски нефт и въглища “.
ТЕМА преди 21 минути 328 преди 23 минути 260 преди 42 минути 739
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР