Франция ще организира международен архитектурен конкурс за възстановяването на опожарената

...
Франция ще организира международен архитектурен конкурс за възстановяването на опожарената
Коментари Харесай

Франция ще организира международен архитектурен конкурс за изгорялата Нотр Дам

Франция ще провежда интернационален архитектурен конкурс за възобновяване на опожарената катедрала " Нотр Дам " в Париж. Решението е взето на съвещание на държавното управление. Светът продължава да изрича своята съпричасност към французите. В особено послание от Ватикана папа Франциск благодари на огнеборците.

 © БГНЕС
Светът продължава да изрича своята съпричасност към французите.

В особено послание от Ватикана папа Франциск благодари на огнеборците.

По време на генерална визита на площад " Св. Петър " в Рим папа Франциск изрази скръбта си и своята съпричастност към френския народ след опостушителния пожар в катедралата " Нотр Дам ".

Светият отец пожела възстановителните работи да се трансфорат в общо дело за прослава и възхвала на Бог. В своето обръщение той изрече благодарността си към пожарникарите, които не разрешиха вредите да са още по-внушителни.

Папа Франциск: Скъпи братя и сестри, боли ме и се усещам толкоз непосредствен до вас. Църквата е признателна на всички, които направиха всичко по силите си, даже с риск за живота си, с цел да спасят катедралата. "

Вчера следобяд понтификът беседва по телефона с френския президент Еманюел Макрон. В депеша, изпратена до парижкия архиепископ монсеньор Мишел Опти, папата насочи благопожелание " за общо сближение ", с цел да бъде възобновено това " архитектурно украшение ".

 1 милиарда евро са събраните досега дарения за 1 милиарда евро са събраните досега дарения за "Нотр Дам "
Още няколко минути и емблематичната катедрала е щяла да рухне - настояват публични източници. Над 20 минути личният състав от храма е търсил самичък огнището...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР