Франция се класира за осминафиналите на световното първенство по футбол

...
Франция се класира за осминафиналите на световното първенство по футбол
Коментари Харесай

Франция се класира за осминафиналите

Франция се класира за осминафиналите на международното състезание по футбол в Русия, откакто реализира втора победа в 3-та група.

В Екатеринбург " петлите " се постановиха с 1:0 над Перу и кръг преди края са еднолични водачи в подреждането с 6 точки.

Единственото попадение в мача падна десетина минути преди почивката, а негов създател бе Килиан Мбапе, който пък стана най-младият французин, осъществил гол на международни футболни финали.

Двубоят в Екатеринбург стартира с по-активни дейности на перуанците в първите десетина минути, само че Франция бързо взе самодейността и последователно наложи своя жанр на игра.

Антоан Гризман и Пол Погба стреляха около вратата на Педро Гайесе преди да е минал и четвърт час от началото на срещата, а в 16-ата минута стражът на Перу мазета с коляно мощен удар на Гризман от границата на наказателното поле.

Точно половин час след началото на мача капитанът на Перу Хосе Паоло Гереро получи отлична опция да открие резултата, само че от чиста позиция стреля право в Юго Лорис.

В 33-ата минута Погба опита прехвърлящо подаване към Килиан Мбапе, само че младият нападател на „ Пари Сен Жермен “ се размина с топката в опита си да я отиграе технично с пета.

Само минута по-късно обаче Мбапе нямаше по какъв начин да сбърка на празна врата и Франция поведе с 1:0.

Бърза контраофанзива приключи с удар на Оливие Жиру, който рикошира в крайник на защитник и трансферира Гайесе.

Топката летеше към мрежата, само че притичалият Мбапе реши да я отиграе, отнемайки попадението от Жиру.

Голът въодушеви играчите на Дидие Дешан и в заключителните 10 минути на полувремето играта се придвижи напълно пред вратата на Перу.

Най-добрата опция за втори гол се откри пред левия краен защитник на " петлите " Лука Ернандес, който обаче стреля мощно, само че тъкмо в обсега на Гайесе.

На почивката старши треньорът на Перу Рикардо Гарека направи две промени в състава си, като в игра се появиха нападателят Джеферсон Фарфан и бранителят Андерсон Сантамария.

Това мигновено освежи играта на инките и в 50-ата минута те можеха да изравнят посредством Педро Акино.

Халфът получи топката фронтално против вратата на Лорис, само че на към 30 метра от нея и мигновено стреля. За негово страдание изстрелът му откри сглобката на гредата, само че от външната страна.

Андре Карийо също опитва шанса си с отдалечен удар в 61-вата минута на срещата, само че и неговият шут излезе в навън.

В 68-мата Луис Адвинкула полузащитникът повтори упражнението, а с това и резултата.

Пет минути по-късно бърза контраофанзива хвана неподготвена отбрана на Франция. Карийо доближи топката наоколо до аутлинията и незабавно я центрира към нахлуващия на скорост Фарфан, само че акробатичният му удар откри мрежата на Лорис от външната страна.

Две минути по-късно в игра за Франция се появи Усман Дембеле, който размени голмайстора Мбапе. Именно плеймейкърът на „ Барселона “ можеше да осъществя за 2:0 в 81-вата минута, само че откакто се измъкна от няколко бранители, стреля от точката за осъществяване на дузпа около вратата на Гайесе.

В 88-мата минута Перу получи добър късмет да обстрелва вратата на играещия стотния си мач за Франция Юго Лорис, само че ударът от фаул на Гереро бе избавен с лекост от стража на " петлите ".

В класирането в групата преди последните мачове Франция води с 6 точки, пред Дания с 4, Австралия с 1 и Перу без актив.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР