Франция се готви да замени здравните сертификати с ваксинационни. Независимо от

...
Франция се готви да замени здравните сертификати с ваксинационни.
Независимо от
Коментари Харесай

Франция ще замени здравните сертификати с ваксинационни

Франция се готви да размени здравните документи с имунизационни.

Независимо от всеобщото неодобрение против законопроекта, чака се Долната камара на френския парламент да го утвърди довечера.

Законопроектът планува от 15 януари неимунизираните да не бъдат допускани до множеството публични места.

От средата на месеца неимунизираните ще бъдат изключени от обществения живот на Франция - това планува законопроектът за имунизационни паспорти. Отрицателните проби няма да важат за заведения, театри, кина и даже при пътешестване с междуградския публичен превоз.

" За да разберем смисъла на този законопроект, би трябвало да осъзнаем, че сме изправени пред два съперника - Омикрон, който е доста по-заразен и по-малко рисков и Делта - който е инфектиран и доста рисков ", разяснява Оливие Веран, министър на опазването на здравето на Франция.

Във Франция едвам 9 % от хората над 12-годишна възраст не са ваксинирани против COVID-19. Според френските здравни управляващи имунизационните паспорти ще убедят всички да се имунизират и ще разрешат болестта да бъде овлядана, без да се постанова ново затваряне на страната.

" Вече имаме по 200 000 нови случая дневно. Досега не сме стигали сходно равнище. Може би това е последният вид, може би това е последната вълна, може би тази вълна ще ни разреши да придобием някакъв имунитет. Но в този момент не би трябвало да забравяме, че сме изправени пред два съперника ", съобщи Оливие Веран, министър на опазването на здравето на Франция.

Законопроектът планува и строги санкции - като пет години затвор и санкция от 75 000 евро за подправен документ. Скача и санкцията за показване на документ на различен човек - от 135 на 1000 евро.

Ваксинационни документи към този момент работят в Естония, Латвия, Чехия, Ирландия и Малта.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР