Франция също изказа подкрепа за българката Германия ще подкрепи втори

...
Франция също изказа подкрепа за българката Германия ще подкрепи втори
Коментари Харесай

Германия ще подкрепи Кристалина Георгиева за втори мандат на върха в МВФ

Франция също изрече поддръжка за българката
Германия ще поддържа втори мандат на Кристалина Георгиева като ръководещ шеф на Международния валутен фонд (МВФ). Това съобщи през днешния ден немският финансов министър Кристиан Линднер, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Кристалина Георгиева насочваше МВФ през тежки времена през последните години. Убеден съм, че тя е точният човек, който да преведе институцията през идните провокации и да ускори МВФ като покровител за структурни промени в нашите стопански системи ", написа Линднер в обществената мрежа " Екс ". 

Френският финансов министър Брюно Льо Мер предишния месец уточни, че би подкрепил Георгиева за втори мандат, отбелязвайки " страхотната работа ", свършена от нея като ръководещ шеф на МВФ.

Георгиева, чийто настоящ мандат изтича на 30 септември, в петък съобщи, че за нея би било чест да получи втори петгодишен мандат отпред на институцията.

На съвещание на финансовите министри на Еврогрупата (страните членки на еврозоната) във вторник " се чака " да бъде взето решение за номинацията за втори мандат на Кристалина Георгиева отпред на Международния валутен фонд, съобщи Ройтерс предходната седмица.

Президентът Румен Радев се срещна в понеделник с Кристалина Георгиева, оповестиха от прессекретариата на президента, като срещата е била по самодейност на управляващия шеф на МВФ. Двамата са разискали актуалните провокации пред световната стопанска система и тяхното въздействие в районен и народен проект.

В началото на март от МВФ оповестиха, че експертна задача на Фонда ще посети България от 6-и до 19 март за полемика по отношение на развиването на стопанската система и политиките с българските управляващи. Мисията би трябвало да се срещне с представители на Министерството на финансите, Българската национална банка, други държавни институции, представители на частния бранш и неправителствени организации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР