Франция преживя второто най-горещо лято от 1900 г. насам, предаде

...
Франция преживя второто най-горещо лято от 1900 г. насам, предаде
Коментари Харесай

Франция преживя второто най-горещо лято от повече от век

Франция претърпя второто най-горещо лято от 1900 година насам, съобщи ДПА, като цитира Националната метеорологична работа " Метео Франс ", съобщи Българска телеграфна агенция.

През месеците юни, юли и август, които отразяват метеорологичното лято, междинната температура за страната евентуално ще бъде с 2,3 градуса Целзий над референтната стойност, предвиждат експертите.

Това е второто най-горещо лято във Франция от 1900 година насам след жегите от 2003 година

Според метеорологичната работа страната е страдала от три горещи талази в последните три месеца, които са избрани като изключително интензивни и дълги.

Температурни върхове бяха усъвършенствани на разнообразни места във Франция.

Данните демонстрират, че това лято в страната е имало доста по-малко дъжд. Средните количества са с към 20 % под междинните за интервала от 1991 година до 2020 година

Горещите дни са повече поради климатичните промени. Според метеорологичната работа Франция се бори с повече и по-големи горещини в последните няколко десетилетия. Сушата също ще се задълбочи вследствие на изменението на климата.

Експертите предизвестиха в изказване, че лято като тазгодишното може да стане обикновено в страната след 2050 година, в случай че продължи отделянето на огромни количества нездравословни излъчвания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР