Франция подготвя план за поемане на част от месечните вноски

...
Франция подготвя план за поемане на част от месечните вноски
Коментари Харесай

Франция иска да смъкне до €100 на месец лизинга на нов електромобил

Франция приготвя проект за вдишване на част от месечните вноски по лизинга на електрически коли като част от заканата на президента Еманюел Макрон да направи електрическите автомобили по-достъпни. Чрез схемата екипа на Макрон желае да смъкне месечните вноски по лизинга на електрическите коли до 100 евро на месец, изясни финансовият министър Габриел Атал в неделя по телевизия LCI, отбелязвайки, че сумата е по-ниска от тази, която доста хора харчат за бензин. Правителството работи върху това какъв брой бързо може да бъде въведена мярката.

Макрон даде обещание спонсорирана от страната стратегия за лизинг за семейства с ниски приходи, с цел да се опълчи на рецензиите, че даже със дотации електрическите автомобили към момента са недостъпни за мнозина.

В момента френското държавно управление предлага дотации от до 6000 евро за закупуване на електрически автомобили, струващи по-малко от 47 000 евро, с допустима спомагателна помощ по стратегия за остарели транспортни средства с мотори с вътрешно горене. Електрическите коли съставляват 12% от продажбите на нови коли във Франция през първите седем месеца на 2022 година

Знаем, че за доста французи те остават доста скъпи “, сподели Атал в неделя.

Лизинговата мярка е в изгода и на европейските производители на коли, които пускат нови електрически модели, в това число Renault SA, Volkswagen AG и производителя на Peugeot и Citroen Stellantis.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР