Франция отбеляза най-високия брой на коронавирусните пациенти в интензивни отделения

...
Франция отбеляза най-високия брой на коронавирусните пациенти в интензивни отделения
Коментари Харесай

Коронавирусът в Европа: Натискът над болниците във Франция расте

Франция означи най-високия брой на коронавирусните пациенти в интензивни отделения след втория локдаун през ноември, а броят на приетите в болница набъбна с над 600 души за един ден, най-голямото покачване от над 4 месеца, съобщи Ройтерс.

Здравното министерство заяви, че броят на пациентите в интензивни отделения е повишен със 102, достигайки 4974 души, повече от рекордния брой от 4919 в средата на ноември, въпреки и надалеч по-нисък от рекордна от над 7000 души в средата на април предходната година.

Броят на приетите в болница пациенти набъбна с 610, достигайки рекордния за тази година брой от 28 322, до момента в който лекари от интензивни отделения предизвестиха, че обстановката ще се утежни през идните седмици.

Франция записва и 360 умряли в лечебните заведения, с което броят на жертвите от началото на епидемията доближи близо 95 000.

В изказване пред медиите през вчерашния ден група от 141 болнични лекари от региона на Париж предизвестиха, че може скоро да бъдат принудени да избират кои пациенти да получат незабавно лекуване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР