Франция осъди днес , като го нарече политика на терор,

...
Франция осъди днес , като го нарече политика на терор,
Коментари Харесай

Франция определи действията на Израел в Западния бряг като политика на терор

Франция осъди през днешния ден, като го назова " политика на гнет ", ориентирана към изселването на палестинците . Тя прикани израелските управляващи да защитят палестинците от насилието, оповестява " Ройтерс ".

Данните на Организация на обединените нации демонстрират, че ежедневните офанзиви от страна на Израел са се нараснали повече от два пъти след.

" Що се отнася до Западния бряг, бих желал да изразя най-категоричното наказание от страна на Франция на насилието, осъществявано от заселниците против палестинците ", сподели на конференция представителят на външното министерство Ан-Клер Лежандр. " Насилие, което има ясна цел принудително разселване на палестинците и политика на гнет ", добави тя. Според нея израелските управляващи би трябвало да подхващат нужните ограничения, с цел да защитят палестинското население, и предизвести, че политиката за заселване вреди на решението за две страни.
 Байдън към Израел: Решението за две страни е единственият отговор
Байдън към Израел: Решението за две страни е единственият отговор

Президентът на Съединени американски щати счита че израелска окупация на газа би била огромна неточност

Шефът на Организация на обединените нации по правата на индивида Волкер Тюрк повтори думите ѝ . Говорейки в Женева през днешния ден, Тюрк съобщи, че е надълбоко угрижен от усилването на насилието против палестинците на Западния бряг. Той сподели, че е ясно, че израелската окупация би трябвало да завърши.

Тази година към този момент беше най-смъртоносната от минимум 15 години за жителите на Западния бряг, с към 200 убити палестинци и 26 израелци, съгласно данни на Организация на обединените нации. Но единствено за трите седмици след офанзивата на 7 октомври повече от 120 палестинци от Западния бряг бяха убити. Сблъсъците с бойци са предизвикали множеството смъртни случаи.

Израел завладя Западния бряг по време на войната в Близкия изток през 1967 година и от този момент региона е под военна окупация, а израелските селища непрестанно се уголемяват. Палестинците плануват Западния бряг като част от бъдеща самостоятелна страна, включваща също Газа и Източен Йерусалим.

Френският представител Лежандр също съобщи, че към половината от 100-те тона помощи, изпратена от Франция в Газа, са влезнали в анклава . Тя добави, че не зависи от Израел да взема решение бъдещото ръководство на Газа, която съгласно нея би трябвало да бъде част от бъдеща палестинска страна.
 Организация на обединените нации регистрира
Организация на обединените нации регистрира " обезпокоително " увеличние на израелските операциия на Западния бряг

Влошаващото се принуждение на Западния бряг подхрани опасенията, че територия може да се трансформира в трети фронт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР