Франция обвини Русия в дезинформация за ролята ѝ в Украйна

...
Франция обвини Русия в дезинформация за ролята ѝ в Украйна
Коментари Харесай

Франция обвини Русия в дезинформация за войната в Украйна

Франция упрекна Русия в дезинформация за ролята ѝ в Украйна и за предишните старания за мир.

Заместник-говорителят на френското външно министерство Франсоа Делмас съобщи на конференция, че неотдавнашните забележки на Москва по адрес на Франция са " отвън тематиката ", съобщи АА.

Той има поради обвиняванията в " изнудване " от страна на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова в сряда, ориентирани към френския президент Еманюел Макрон, който съобщи, че всеки, който оказва помощ на Москва във войната в Украйна, ще стане " съизвършител ".

Захарова означи, че като френски държавен глава Макрон знае " какъв брой старания поставя Русия " за разрешаване на „ рецесията “ в Украйна посредством използване на съглашението от Минск от 2014 година, за което Париж посредничи.

Делмас акцентира, че Русия е агресорът във войната против Украйнаи че нападнатата страна своя суверенитет и териториалната си целокупност.

Той добави, че по време на последния телефонен диалог с украинския си сътрудник Макрон е удостоверил поддръжката на Франция за Киев " да постави завършек на съветската експанзия ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР