Франция няма да позволи на здравните работници да ходят на

...
Франция няма да позволи на здравните работници да ходят на
Коментари Харесай

Само ваксинирани медици ще получават заплата във Франция

Франция няма да разреши на здравните служащи да вървят на работа и ще спре заплатите им, в случай че те не се имунизират до 15 септември. Това заяви френският здравен министър Оливие Веран, представен от БНР. Според него е жизнено значимо в страната да бъдат въведени наложителни ограничения, поради заразността на новия Делта вид на ковид.

По-рано президентът Еманюел Макрон разгласи, че имунизациите стават наложителни за чиновниците в опазването на здравето и че управляващите ще стартират да ревизират личния състав на здравните заведения и обществените домове през септември. От август пък ще бъде въведена специфична система за „ ковид-пропуски “ за посещаване заведения за хранене, питейни заведения, търговски центрове и други публични места.

Гърция също вкарва наложителни имунизации на здравните служащи

Ваксинациите против COVID-19 ще бъдат наложителни в Гърция за здравните служащи и личния състав на старческите домове. Причината - като новите инфекции в страната не престават да се усилват, съобщи в понеделник министър председателят Кириакос Мицотакис, представен от БГНЕС.

Мярката за личния състав на домовете за възрастни хора влиза в действие неотложно, до момента в който здравните служащи ще би трябвало да бъдат имунизирани от 1 септември, сподели той. Мицотакис също по този начин разгласи нови рестрикции за ограничение на разпространяването на вируса. Ще се позволява единствено на имунизирани клиенти да посещават на закрито питейни заведения, кина, театри и други затворени пространства.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР