Франция напълни до 100% газовите си хранилища преди зимата. Това

...
Франция напълни до 100% газовите си хранилища преди зимата. Това
Коментари Харесай

Газовите хранилища на Франция са изцяло запълнени

Франция изпълни до 100% газовите си складове преди зимата. Това заяви френският енергиен регулатор, като предизвести, че битовите и промишлените клиенти въпреки всичко би трябвало да се съобразят и да понижат потреблението на природен газ на фона на зима без доставки на съветски газ.

Франция става третата страна от от Европейски Съюз след Белгия и Португалия, която изпълни своите складове доста преди крайния период, който Комисията дефинира, и който е до ноември.

Общо в Европейски Съюз запасите доближават равнище от към 89%. В България процентът е към 76.

„ Кампанията за нагнетяване на газ в хранилището за зимата е приключена, като то е запълнено на повече от 99 % “, се споделя в изказване на Комисията за енергийно контролиране (CRE). Така хранилището разполага със 130 тераватчаса (TWh) газ в наличност.

„ Трябва да стартира неотложно понижаване на потреблението, с цел да се подготвим за вероятни напрегнати обстановки през идващите месеци. Това ще дефинира рационалното прилагане на запасите ", се споделя в взаимно известие на компаниите, които стопанисват хранилищата в страната - Storengy и Terega.

Повечето от газовите запаси на Франция се съхраняват в естествени подземни складове из цялата страна.

Припомняме, че Русия спря доставките на природен газ за Франция - която изрично поддържа глобите и военната помощ за Украйна -от 1 септември.

Очаква се в четвъртък Париж да показа своя „ проект за енергийно икономисване “, ориентиран към понижаване на потреблението с 10 % за две години.

Според изказването на Storengy и Terega доставките на газ в страната могат да останат " уравновесени като цяло " при " междинна зима ", само че при вероятно дълготрайно захлаждане потреблението на газ може да скочи с 5%, което да докара до наложително налагане на ограничения за ограничение на използването на газ.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР