Франция мобилизира десетки хиляди полицейски служители в опит да предотврати

...
Франция мобилизира десетки хиляди полицейски служители в опит да предотврати
Коментари Харесай

Протестите във Франция: Над 400 души са били арестувани тази нощ според властите в страната

Франция активизира десетки хиляди полицейски чиновници в опит да предотврати огромните вълнения след убийството на 17-годишен юноша от служител на реда. По време на митингите бяха задържани над 400 души. Протести имаше в най-големите градове на страната - Бордо, Лион, Рубе, Марсилия и Лил.

 
Имаме нещо, което наподобява на екзекуция. Ще забележим какво ще покаже следствието и какво ще каже правосъдната система. Предвид това не можем просто да призоваваме нещата да се успокоят - несъмнено, насилието в никакъв случай не е решение и гневът в никакъв случай не е добър консултант - само че би трябвало да отидем оттатък това да споделяме, че нещата би трябвало да се успокоят.
Доминик Сопо, протестиращ

Междувременно полицейският чиновник, упрекнат, че е натиснал спусъка, получи авансово обвиняване в преднамерено ликвидиране, откакто прокурора Паскал Праш съобщи, че първичното следствие го е довело до заключението, че " изискванията за законно потребление на оръжието не са били изпълнени ". 

 
Страхувам се за четирите си момчета. Страхувам се от това, което може да последва. Бих желала това да спре и в никакъв случай повече да не се случва. Просто не е допустимо да умреш по този метод, без причина. Не бих желала това да се случи на личните ми деца. Най-големият ми наследник е на 11 години. След пет години може да е той и да почине от огнестрелна рана. 
Амира Таубас, стачкуващ

Видеоклип, споделен в обществените медии, явно демонстрира пожар пред офиса на кмета в Клиши-су-Буа, предградие на столицата Париж.

Министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманин съобщи, че броят на служителите на реда по улиците ще се усили повече от четири пъти - от 9000 на 40 000 души. Само в Парижкия район броят на разположените служители на реда ще се усили повече от два пъти до 5 000. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР