Франция, Испания, Италия, България и още 19 други държави на

...
Франция, Испания, Италия, България и още 19 други държави на
Коментари Харесай

Еврокомисията започна производство срещу 23 страни на ЕС заради авторското право

Франция, Испания, Италия, България и още 19 други страни на може да бъдат съдени поради закъсненията с въвеждането на разпоредбите на Евросъюза за авторското право в техните национални законодателства . Информацията бе обявена от самата Европейска комисия, която изиска управляващите на тези страни да обяснят на какво се дължат тези забавения.

Законът за авторските права, който бе преди 2 години, има за цел обезпечаване на идентични условия за креативните промишлености на Европейския съюз и онлайн платформите на Гугъл и Фейсбук. Но някои европейски художници, актьори и сътрудници останаха недоволни от тълкуването на основната уговорка на член 17 от този закон. Според този параграф, платформите като YouTube и Instagram са длъжни да филтрират предпазеното с авторски права наличие.

Комисията изпрати писма с публични уведомления по отношение на Европейския Закон за авторското право и по този метод направи първата стъпка в производството за нарушаването на заложените правила. Страните имат разположение два месеца с цел да отговорят на писмото на Еврокомисията. Възможно е обжалване пред Европейския съд в Люксембург.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР