Франция има рекорден брой насилствени престъпления. Освен това най-често законът

...
Франция има рекорден брой насилствени престъпления. Освен това най-често законът
Коментари Харесай

“Как да живеем нататък?” - Франция е застигната от вълна на насилие

Франция има рекорден брой насилствени закононарушения. Освен това най-често законът се нарушава от бежанци от Африка, постоянно без документи, незаконни имигранти. Ще съумеят ли французите да лимитират незаконните мигранти и да възстановят реда?

Шумно ликвидиране

През октомври Франция беше шокирана от убийството в Париж на 12-годишната Лола Давиер от 24-годишна алжирка. По време на разпита нарушителката разказала по какъв начин примамила момичето в жилището на сестра си, малтретирала я, удушила я и по-късно, към този момент мъртва, я накълцала с нож. Тялото е изхвърлено в резервоар за боклук.

Тази алжирка не е имала позволение за престояване във Франция. Тя трябваше да напусне страната през август. Хората упорстват да бъдат осъдени тези, които не са депортирали килъра в точния момент.

„ Нарушаването на миграционната система може да убива “, сподели по този мотив сенатор Бруно Ретайо, един от водачите на Републиканската партия.

През октомври в столичното предградие Карнев беше арестуван 24-годишен румънец. Посред бял ден в парка той намушка с нож 74-годишен пенсионер. Полицията го познава добре: взел участие е в обири, набези и полов тормоз. Наскоро е освободен от пандиза - със заповед неотложно да напусне Франция и в никакъв случай да не се връща.

А месец по-рано, в град Порник на Атлантическия океан, възрастен мъж забелязал двама подозрителни младежи в близката къща. Подозирайки кражба, той се опитал да снима колата им. Те го нападнали с нож и чук. Пенсионерът е умрял в болничното заведение. Няколко дни по-късно един нарушител е арестуван. Бразилецът, прочут на органите на реда и в други случаи, е " емоционален и избухлив палач ". Разрешението му за престояване е изтекло.

Изнасилването като всекидневие

Медиите и обществените мрежи непрекъснато оповестяват за набези над дами. И като предписание е обвързвано с мигранти.

" Нелегален преселник от Конго изнасили две пациентки на 70 и 78 години в болничното заведение. Два дни по-късно малтретира и 12-годишно момиче. Това стана част от всекидневието ни ", се възмущава един от водачите на партия„ Реконкиста “, Марион Марешал. И това се е случило в много проспериращо парижко предградие Нантер.

Наскоро на 34-годишна парижанка ѝ прилошало в кафене. Откарана е в болница. Според материалите на следствието, млад мигрант се мотаел на бара покрай нея. Когато колата за спешна помощ пристигнала, той лежащ на земята, направил се на изпаднал в алкохолна кома и час по-късно се озовавал в същата болница. Намерил жена и се опитал да я изнасили. Тя пристигнала на себе си, санитарите се притекли на виковете ѝ и изплашили нападателя.

Той беше заловен да се пробва да заплати в магазин с кредитна карта, открадната от тази жена. Представил се е за 22-годишен йорданец, нямал документи, само че има няколко заповеди за депортиране. Познат на полицията под тринадесет разнообразни имена: задържан е за кражба, владеене на крадени движимости, приложимост на опиати и опит за обезчестяване на малолетна.

В средата на ноември в Мож сюр Лоар, в западната част на страната, жена в инвалидна количка се прибирала у дома от магазин. Двама африканци започнаха да ѝ приказват, единият почнал да досажда. Два дни по-късно французойката подала сигнал в полицията за изнасилването. Заподозрените са разпознати като гвинейци от център за образование за непринудено завръщане в родината си.

Само ще става по-зле

Има доста такива истории. И това се дължи на първо място на непоследователната миграционна политика на управляващите.

От една страна – сигурността, от друга – натискът на либералите и табутата. Ето един прегледен образец. В Нант трима пияни суданци били и изнасилили жена на улицата. Адвокатът на жертвата излязъл с изказване от нейно име: жертвата „ упорства за дълбока и непоколебима отдаденост на хуманистичните идеали, свързани с приемането на бежанци “ и „ отхвърля простата и неправилна връзка сред миграцията и незаконните дейности “. По-късно се оказва, че юристът се е кандидатирал на локалните избори в листата на социалистическата кметица на Нант Жоана Ролан.

От 2012 година до 2019 година управляващите са издали към милион отговорности за овакантяване на Франция. Напуснали са единствено 130 000. Другите са останали.

Системата се проваля. Няма задоволително личен състав. Процедурите се проточват до безконечност и има доста малки врати в законите, които би трябвало да се заобиколят. И непрекъснатата съпротива на левицата, която счита за собствен дълг отбраната на незаконните имигранти.

Някой, несъмнено, си е тръгнал. Но такива са по-малко: през 2011 година са били 16,7%, през 2021 година - 5,7%. При Саркози шест от 10 уведомления не са изпълнени, при Макрон - девет.

Страните от Северна Африка не са съгласни на групови полети и доста насилствено издават консулски позволения за връщане на жители, които просто не са нужни там. А нарушителите са подготвени на всичко, с цел да останат: по-добре е да си във френски затвор, в сравнение с в алжирски или марокански.

От януари до юли предходната година, съгласно държавни данни, те възнамеряваха да изпратят вкъщи 7700 алжирци. Експулсирани са едвам 22. Въпреки че Макрон неведнъж е казвал, че страната ще се отърве от всеки чужденец, който нарушава закона.

Властите дават обещание, че обстановката ще се промени от идващия закон за усилване на битката с незаконната имиграция, който Народното събрание ще прегледа при започване на идната година. Според министъра на вътрешните работи Жерар Дарманен това са " най-суровите " ограничения. Но такива бяха и предходните, а ситуацията само се утежнява.

Следователно отговорностите за овакантяване остават знак на безсилието на миграционната политика, която осем от всеки 10 французи считат за неуспех, съгласно скорошно изследване на публичното мнение.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР