Франция и САЩ се координират много тясно относно отговора, който

...
Франция и САЩ се координират много тясно относно отговора, който
Коментари Харесай

Макрон: Франция и САЩ се координират да помогнем на Украйна да устои

Франция и Съединени американски щати се координират доста тясно по отношение на отговора, който да се даде на спора в Украйна. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон в извънредно изявление за френските медии Ел Се И и Те Еф 1, обещано след края на визитата му Съединени американски щати.

Макрон описа, че по време на визитата си е имал една извънредно дълга и задълбочена полемика с Байдън по отношение на обстановката в Украйна и акцентира, че Франция и Съединени американски щати споделят една и съща визия за нещата.

" Трябва да помогнем на Украйна да устои ", акцентира Макрон, представен от Българска телеграфна агенция.

Той посочи и тези неща, които будят безпокойствие по отношение на украинската рецесия. На първо място е въпросът със Запорожката АЕЦ, която е в центъра на боевете. Макрон увери, че поставя старания " дружно с Международната организация за атомна сила за отбраната на централата, която е в оспорвана зона, която е бомбардирана ".

Той също по този начин увери, че ще приказва още веднъж с съветския президент Владимир Путин, откакто е разговарял с ръководителят на МААЕ Рафаел Гроси, по-специално по отношение на въпроса, обвързван с нуклеарната сила за цивилен цели.

" В идните седмици би трябвало да се помогне на Украйна да устои, на украинците да се държат, би трябвало да продължи военната поддръжка за Украйна, да се избегне ескалацията и затова, би трябвало да има доста прецизна интервенция за отбраняване на централите и приготовление на разговор за деня, в който всички ще се върнат на масата ". Той обаче разясни: " Има едно нещо, което зависи от украинците, и това е въпросът за границите. Има едно нещо, което ние би трябвало да подготвим и това също обсъждахме с президента Байдън, а то е архитектурата на сигурността, в която ние желаеме да живеем на следващия ден ".

Президентът загатна и опасенията на Русия по отношение на НАТО и опасенията на Путин, че алиансът ще пристигна до вратите на Русия. " Този въпрос ще бъде част от факторите за мира и затова би трябвало също да го подготвим: какво сме подготвени да създадем, по какъв начин ние пазиме нашите съдружници и страните членки, като в същото време дадем гаранции на Русия за личната й сигурност в деня, в който тя ще се върне на масата на договарянията ".

" Онова, което e изложено на риск в този момент в Украйна, това са правилата на устава на Организация на обединените нации, които са териториална целокупност и народен суверенитет ", добави Макрон и добави, че има вяра в свободата на народите сами да вземат решение нещата по отношение на тези два правилото.

Френският президент също по този начин увери, че Франция ще продължи да доставя оръжия за Киев.

Що се касае до договарянията сред Русия и Украйна, той сподели, че Украйна сама би трябвало да взема решение при какви условия, по какъв начин и по кое време да води договаряния, а не различен да взема решение тези неща. " Онова, което зависи от нас, е сигурността на останалата част от Европа ", съобщи Макрон.

Пред двете медии той сподели, че няма мотив за суматоха от възможни спирания на електроподаването тази зима, само че прикани жителите да употребяват по-малко електрическа енергия, а държавната компания " Електрисите дьо Франс " да рестартира нуклеарните реактори, с цел да се предотврати риска от прекъсване на това при положение на студена зима.

" Първо на първо, дано бъдем ясни. Нека не се паникьосваме! Оправдано е за държавното управление да приготви нещата за крайни случаи, което би означавало спиране на тока за няколко часа дневно, в случай че нямаме задоволително електрическа енергия ", уточни Макрон.

" Електрисите дьо Франс " регистрира невиждан брой спирания на електрозахранването си в нуклеарните си реактори, което понижава производството на нуклеарна сила до равнища отпреди 30 години, като това се случва в миг, в който Европа се пробва да размени доставките на съветския природен газ, които Москва оряза в отговор на европейските наказания, наложени й поради нейната инвазия на Украйна.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР