Франция и Германия изразиха днес политическа и финансова подкрепа за

...
Франция и Германия изразиха днес политическа и финансова подкрепа за
Коментари Харесай

Финансови инжекции за СЗО от Германия и Франция

Франция и Германия показаха през днешния ден политическа и финансова поддръжка за Световната здравна организация в битката против вируса Covid-19 , а Берлин направи крачка напред, като разгласи, че ще заплати половин милиард евро във фонда на организацията през тази година, съобщи БГНЕС.
Президентът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус сподели на конференция, че макар рецензиите на Съединени американски щати, че организацията не е реагирала задоволително бързо на заболяването, тя е получила нужната политическа и икономическа помощ.
Германският министър на опазването на здравето Йенс Шпан съобщи, че 500 млн. евро са най-голямата сума, която Германия в миналото е дарявала на СЗО.
„ Днес, повече от всеки път, имаме потребност от мощна, транспарантна и виновна СЗО. Тя е в положение да управлява и координира напъните в международен мащаб ", сподели Шпан.
Франция от своя страна съобщи, че ще подари 90 милиона евро за изследователския център на СЗО в Лион, както и спомагателни 50 милиона евро.
„ Искрено имам вяра, че повече от всеки път светът се нуждае от многостранна организация. Нуждаем се от световен отговор и единствено СЗО може да го даде “, съобщи френският здравен министър Оливър Веран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР