Франция, Германия и Италия призоваха Европейския съюз да създаде специална

...
Франция, Германия и Италия призоваха Европейския съюз да създаде специална
Коментари Харесай

Франция, Германия и Италия призоваха ЕС да санкционира Хамас

Франция, Германия и Италия приканиха Европейския съюз да сътвори специфична скица за наказания, ориентирана против " Хамас ", откакто външните министри на Европейски Съюз се срещнаха в понеделник, с цел да обмислят вероятни последващи стъпки в отговор на рецесията в Близкия изток, съобщи Ройтерс.

Сред вероятните ограничения, които ще бъдат разисквани на срещата, са репресии против финансите на Хамас и забрани за пътешестване за израелски заселници-колонисти, виновни за насилието на Западния бряг.

В писмо до висшия представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел външните министри на трите най-големи страни в блока обявиха, че е значимо Европейски Съюз да предприеме " всички нужни ограничения против терористичната формация " Хамас " и нейните поддръжници ".

" Това допуска по-силен европейски ангажимент както за битка с инфраструктурата и финансовата поддръжка на " Хамас ", по този начин и за уединяване и делегитимиране на " Хамас " в интернационален проект, което по никакъв метод не съставлява палестинците или техните законни желания ", се споделя в писмото, забелязано от Ройтерс.

" Хамас " към този момент е посочена от Европейския съюз като терористична организация, което значи, че всички средства или активи, които има в Европейски Съюз, би трябвало да бъдат замразени.

От късото писмо към този момент не излиза наяве по какъв начин ще бъдат разширени или затегнати глобите. Ако членовете на Европейски Съюз се съгласят по принцип, идната стъпка ще бъде специалистите да изготвят правната рамка, с цел да схванат кои физически или юридически лица ще бъдат ориентирани.

Европейски Съюз съобщи в петък, че е добавил Мохамед Дейф, командващ генерала на военното крило на Хамас, и неговия заместител Маруан Иса към листата си с терористи, които са под наказания. Тя също по този начин обмисля да добави ръководителя на Хамас Газа Яхия Синуар към листата, съгласно дипломати.

В писмото се споделя, че обособена скица за наказания, ориентирана към " Хамас ", ще изпрати " мощно политическо обръщение " за уговорката на Европейски Съюз против " Хамас ".

Подобна скица беше една от редица благоприятни условия, обрисувани в спорен документ на дипломатическата работа на Европейски Съюз.

Франция, Германия и Италия към този момент прокарват сходна скица зад кулисите, само че писмото на французойката Катрин Колона, германката Аналена Баербок и италианеца Антонио Таяни ускорява натиска върху други страни от Европейски Съюз да я поддържат.

Висши чиновници на Европейски Съюз като Борел също показаха паника от възходящото принуждение от страна на израелските заселници-колонисти против палестинците в окупирания Западен бряг.

Документът допуска, че отговорът на Европейски Съюз може да включва забрани за пътешестване до Европейски Съюз за виновните лица и други наказания за нарушение на правата на индивида. Въпросът не беше упоменат в взаимното писмо до Борел, в което се приказва за " нашата взаимност с Израел ".

Франция съобщи предишния месец, че Европейски Съюз би трябвало да обмисли сходни ограничения, а Колона съобщи пред кореспонденти в понеделник, че Париж обмисля вътрешни наказания против такива лица.

Говорител на белгийското държавно управление съобщи, че Белгия ще се стреми да добави насилствени заселници към осведомителната база данни на Шенген, с цел да им откаже влизане.

Дипломати обявиха, че ще бъде мъчно да се реализира единодушието, належащо за възбраните в целия Европейски Съюз, защото страни като Австрия, Чехия и Унгария са твърди съдружници на Израел.

Но някои допуснаха, че решението предходната седмица на Съединени американски щати, най-големият покровител на Израел, да стартират да постановат визови забрани на хора, забъркани в принуждение на Западния бряг, може да насърчи страните от Европейски Съюз да подхващат сходни стъпки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР