Франция е унищожила 27 милиона монети, защото ЕС не одобрила

...
Франция е унищожила 27 милиона монети, защото ЕС не одобрила
Коментари Харесай

Франция е унищожила 27 милиона монети, защото ЕС не одобрила дизайна им

Франция е унищожила 27 милиона монети, тъй като Европейски Съюз не одобрила дизайна им. Франция унищожи и изсече наново 27 милиона монети, откакто бе известена от Европейския съюз, че методът, по който са изобразени звездите на знамето на Европейски Съюз, не дава отговор на стандартите на Европейската комисия, заяви европейската редакция на Politico.

Монетният двор Monnaie de Paris изсече монетите от 10, 20 и 50 цента през ноември, само че макар че законодателството на Европейски Съюз разрешава на страните да трансформират дизайна на еврото на национално равнище на всеки 15 години, това изисква утвърждението на Европейската комисия.

Предупреждение от Европейска комисия

Франция импровизирано се е свързала с Комисията през ноември, преди да изпрати публично искане за утвърждение, само че монетният двор траял да работи, без да чака решение от Европейския съюз.

След това Европейската комисия е издала импровизирано предизвестие, в което се акцентира, че новият дизайн не дава отговор на разпоредбите на Европейски Съюз.

Говорител на Комисията е отказал да разяснява неофициалната връзка с Франция, само че е удостоверил, че френското министерство на финансите публично е показало предложение за ревизиран дизайн на 12 декември, което е утвърдено от Европейския съюз на 21 декември.

Дизайнът на новите монети, препоръчан от френското държавно управление и утвърден от Европейската комисия, към момента не е оповестен, само че ще бъде оголен преди пролетта на тази година, са показали от френското министерство на стопанската система.

Източник: Рolitico, превод SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР