Франция е подела инициативата за прекратяване на всички европейски футболни

...
Франция е подела инициативата за прекратяване на всички европейски футболни
Коментари Харесай

Франция призовава за прекратяване на всички първенства в Европа

Франция е подела самодейността за преустановяване на всички европейски футболни шампионати, които са сложени на пауза сега поради пандемията от ковид. Страната към този момент постави завършек на сезона в Лига 1, Лига 2 и шампионата при дамите.

Това стана факт след продължаването на възбраната за всеобщи спортни прояви до септември от държавното управление, което сложи футболните управляващи пред приключен факт. Според обява в " Льо Паризиен ", президентът Еманюел Макрон упорства за хармонизация на дейностите във футбола и ще желае същите дейности да бъдат подхванати и в останалите четири от топ 5 шампионатите в Европа - Испания, Италия, Германия и Англия.
 Ла Лига се завръща на 7 или 14 юни, вижте направения график
Спортният министър на Франция Роксана Марачинеану е била упълномощена да организира диалози с сътрудниците си в тези страни, а самият Макрон ще се включи в лобирането с позвънявания до държавните ръководители. Първенствата в изброените страни са в друга степен на подготвеност за възобновяване. В Германия наподобяват най-близо, само че всичко ще стане ясно в четвъртък, когато канцлерът Ангела Меркел ще приказва по тематиката. В Италия наподобява са напът да послушат Макрон и да не възобновят сезона. Затова загатна спортният министър Виченцо Спадафора в тв изявление.
" Решенията, които се взимат в други страни, като Франция да вземем за пример, могат да накарат Италия да последва тази позиция, която може да се трансформира в общоевропейска ", сподели Спадафора.
В момента с изключение на Франция, шампионатите си прекратиха Белгия и Холандия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР