Франс Тимерманс говори в ЕП Европейската комисия е изпратила на

...
Франс Тимерманс говори в ЕП Европейската комисия е изпратила на
Коментари Харесай

ЕК: Полша не прие нито едно от предложенията ни за диалог по съдебната реформа


Франс Тимерманс приказва в Екологичен потенциал

Европейската комисия е изпратила на управляващите в Полша 4 обръщения с оферти за разговор по правосъдната промяна, само че не е получила отговор на нито едно от тях, заяви първият заместник-председател на комисията Франс Тимерманс. Той приказва на сесия на Европейския парламент в Страсбург.

Тимерманс акцентира, че " независимостта на правораздаването в Полша се оказа под сериозна опасност... За страдание управляващите (в Полша) не отвърнаха на загрижеността на Еврокомисията, само че ние към момента се надяваме на разговор ".

Той изрази безпокойствие от създалата се в Полша обстановка поради промяната на правосъдната система. Според него върховенството на закона е освен главен принцип в Европейски Съюз, само че и въпрос на действието на съюза, и по тази причина " не можем да се помиряваме с зародилия риск за правовата страна ".

По-рано Тимерманс предизвести, че Еврокомисията може да приложи наказания поради нарушаването от Варшава на правилата на върховенството на закона.

Въпреки това полските представители, които взеха думата по време на съвещанието, отхвърлиха забележките на своите сътрудници депутати от Европарламента. " Това, което вие оферирате, е не разговор, а ултиматум ", сподели полският народен представител Ришард Легутко.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР