Франс прес Ормузкият проток, стратегически коридор за световната търговия с

...
Франс прес Ормузкият проток, стратегически коридор за световната търговия с
Коментари Харесай

Ормузкият проток - стратегически морски коридор под високо напрежение

Франс прес

Ормузкият пролив, стратегически кулоар за международната търговия с нефт, от десетилетия се намира в центъра на районни напрежения, съживени от мистериозни " актове на бойкот " против кораби в Персийския залив.

В неделя четири плавателни съда, в това число два саудитски петролни танкера, станаха обект на " бойкот " край Обединените арабски емирства, съгласно Рияд и Абу Даби. Нападенията бяха осъществени на изток от емирство Фуджейра, чието пристанище е единствения терминал на ОАЕ на брега на Арабско море, където се намира протокът.

Съобщението за тези произшествия беше направено от две страни, близки съюзнички на Вашингтон, на фона на ново повишаване на напрежението след усилването на американските наказания против Техеран, който от своя страна се отхвърли от някои поети задължения по отношение на нуклеарната си стратегия.

Иран, който нееднократно е заплашвал да затвори протока при положение на спор със Съединени американски щати, от своя страна изиска следствие на " притеснителните " случаи на " бойкот ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР