Франки Йейл знае, че ключа към това да си велик

...
Франки Йейл знае, че ключа към това да си велик
Коментари Харесай

Защо Ал Капоне е имал белези по лицето

Франки Йейл знае, че ключа към това да си популярен нарушител се крие в това да си добър предприемач. Той стартира да се занимава с лед (по това време не всички хора имат хладилници и ледът си е скъпа стока), продава „ отбрана “ и уголемява територията си. В последна сметка прави задоволително пари, с цел да отвори бар в Кони Айлънд, който кръщава Харвард като смешка със личното си име.

 Al Capone in Florida

Когато го отваря през 1917 година, без да знае Бар Харвард се оказва на доста стратегическо място. Барът е доста покрай водата, което го прави едно от първите заведения, които сервират алкохол от трафикантите на ром по време на Сухия режим (който стартира три години по-късно, през 1920 година ).

Да бъдеш защита в Харвард изисква „ известна финес “, съгласно книгата на Робърт Шьонберг „ Mr. Capone “. Трябва да се подхожда с такт, само че и с престиж, само че и не чак толкоз, че клиентът да не желае да се върне. Капоне се оказва много добър в намирането на този баланс и като се изключи че е телохранител, става и протеже на Йейл.

В Ню Йорк при започване на август 1917 е непостижима горещина. За да избягат от високите температури, мнозина идват в Кони Айлънд и се любуват на водата. В резултат на това както самият плаж, по този начин и кръчмата на Йейл е препълнена, заради мястото си, хладнината от вентилаторите и студените питиета.

 7f82d6aee4c6262a02090a3afd9b25b8

Един ден момче на име Франк Галучио влиза в бара с другарка си, Мария Танцо, в едната ръка и по-малката си сестра, Лена, в другата. Капоне, който тогава е на 18 години, вижда Лена в тълпата и след известно зяпане отива при нея и я кани да се разноски с него по плажа. Тя отхвърля и Капоне сякаш си потегля, само че продължава да я гледа от надалеч.

Малко по-късно той я кани още веднъж на разходка и Лена, към този момент подразнена, осведоми брат си за досадния човек. Тя обаче желае Франк да го накара да спре „ по благ метод “. Галучио подхваща дейности, изцяло наясно, че може да стане неприятно. Той споделя на двете девойки да го изчакат извън. Докато излизат обаче, Капоне подвиква на Лена: „ Едно нещо ще ти кажа, имаш хубаво дупе и го споделям като комплимент. “

Чувайки това, Галучио упорства за опрощение от Капоне. Той, несъмнено, не се извинява и споделя на Галучио, че единствено се майтапи.

Тук ситуацията ескалира. Галучио e 1,67 висок и не изключително здрав, до момента в който Капоне е 1,80 и много меснат. В това неравностойно състояние, Галучио вади ножа си и го размахва към Капоне, успявайки да го закачи три пъти по лицето и горната част на врата. Противникът му пада в локва кръв, след което Франк бяга.

Ал Капоне е закаран в локалната болничното заведение, където получава 80 шева, а докторите му споделят, че ще има белези вечно. Галучио, знаейки какво е направил и на кого го е направил, напълно обикновено, се опасява за живота си. Това излиза наяве, когато Франки Йейл прави среща със служителя си и с Галучио в Харвард. След като мъжете сядат, Йейл кара Капоне да покаже на Галучио гигантските си белези, татуирани на врата и лицето му вечно, и които в последна сметка ще му завоюва прякора Белязания.

Галучио, мислейки, че това е краят на живота му, се опита да се изясни. Но Йейл в никакъв случай не е имал желание да го наранява или убива. Той е предприемач и просто желае да завоюва от този случай. Затова подрежда на Галучио да заплати на Капоне 1 500 $ за неудобството му (около 27 000 $ днешни пари), а Капоне ще обещае, че в никакъв случай няма да търси възмездие. Йейл ще заеме парите на Галучио, който надлежно ще му ги върне с рента. Всички на масата се съгласиха на това и въпросът е решен.

През кариерата си Капоне ще твърди, че получава белезите във Франция, по време на Първата международна война. Общо взето рядко признава обстоятелството, че псевдонимът му идва от сборичкване в бар, когато по-малък мъж от него му нарязва лицето, тъй като прави груби мнения по сестра му.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР