ФРАНКФУРТ, Германия (AP) — Инфлацията, която притисна европейските купувачи, падна

...
ФРАНКФУРТ, Германия (AP) — Инфлацията, която притисна европейските купувачи, падна
Коментари Харесай

Инфлацията отново се понижи в Европа. Какво означава това за лихвените проценти

ФРАНКФУРТ, Германия (AP) — Инфлацията, която притисна европейските купувачи, падна повече от предстоящото през март до 2,4%, защото скоковете на разноските в магазините за хранителни артикули понижиха и общото повишаване на цените се насочи надолу в двете най-големи стопански системи, Германия и Франция.

Годишната цифра за 20-те страни, които употребяват евровалутата, падна под плануваните от финансовите пазари 2,5% и приближава Европейската централна банка до задачата си за инфлация от 2%.

Но анализаторите споделят, че спадът от 2,6% през февруари, въпреки и добре пристигнал, евентуално няма да е задоволителен, с цел да усили първото понижение на лихвения % от ЕЦБ.

Банката се среща на 11 април само че първото понижение на разноските по заеми не се чака преди юни макар стопанската система, която не съумява да пораства, споделиха няколко анализатори.

Инфлацията при храните падна до 2,7% от 3,9%, а цените на силата паднаха с 1,8%, съгласно на Евростат, статистическата организация на Европейския съюз. М...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР