Франк Гарднър, Би Би СиРусия нарече глупост, съобщенията, че ще

...
Франк Гарднър, Би Би СиРусия нарече глупост, съобщенията, че ще
Коментари Харесай

Може ли Путин да обяви тотална война днес?

Франк Гарднър, Би Би Си

Русия назова " нелепост ", известията, че ще разгласи тотална война на Украйна през днешния ден, в Деня на успеха над нацистка Германия.

Досега Москва отхвърляше, че е във война, като вместо това наричаше нахлуването си в Украйна " специфична военна интервенция ".

Но западни публични лица допускат, че президентът Владимир Путин може да употребява парада, с цел да разгласи ескалация на военните дейности. Той, несъмнено, държи картите си скрити и до момента в който не се изкаже през днешния ден на парада на Червения площад, би трябвало да одобряваме опроверженията на Москва с известна доза внимание.

Нека не забравяме, че в дните преди нашествието на 24 февруари съветските публични лица се изредиха да осмиват догатките за идна инвазия като " западна нервност и агитация ". И въпреки всичко те нахлуха, като изненадаха даже доста украинци.

Така че най-малкото, което можем да чакаме през днешния ден, на 9 май, са триумфални известия за реализирани цели и победени врагове (реални или въображаеми).

Вината за бавния ритъм на съветското нахлуване в Донбас евентуално ще бъде хвърлена върху НАТО и евентуално ще има нови предизвестия към Запада да спре да оказва помощ на Украйна да се пази сама.

Каквото и да се случи през днешния ден, мъчно е да се планува неотдавнашен завършек на тази война.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР