Новият пакет от национализация на кримските активи на украински олигарси

...
Новият пакет от национализация на кримските активи на украински олигарси
Коментари Харесай

Русия конфискува украински активи в Крим, сред тях и скъп имот на приятел на Зеленски

Новият пакет от национализация на кримските активи на украински олигарси включва жилището на „ другар “ на Владимир Зеленски в Ливадия на южния бряг на Крим. Това разкрива за РИА Новости ръководителят на кримския парламент Владимир Константинов.

Държавният съвет на Крим е получен законопроект за национализацията на редица предприятия, направен от комисията за битка с тероризма.

„ Включва такива огромни активи като парк-хотел „ Порто Маре “, благосъстоятелност на украински притежатели. Както и жилища в постройката, в която Зеленски е купил апартамент, също и негов другар, и това е потвърдено ”, споделя Константинов в изявление за медията.

Според него, става дума за апартамент, принадлежащ на родственици на украинския политик и олигарх Виталий Хомутинник. Освен това, добави представителят, редица други обекти, „ принадлежащи на другите украински съседи на Зеленски в Ливадия “, ще бъдат обект на национализация.

В същото време Константинов акцентира, че по-голямата част от работата по идентифицирането и национализирането на най-големите и известни активи на украинските олигарси в Крим " към този момент е зад тила ни ".

От есента на 2022 година Народното събрание на Крим утвърди национализацията на имуществото на редица украински политици и олигарси, свързани с режима в Киев и извършващи " вражески дейности " по отношение на Русия. Комисията за битка с тероризма се занимава с идентифициране на активи.

Ръководителят на Крим Сергей Аксенов сподели, че всички доходи от продажбата на това имущество ще отидат за потребностите на участниците в бойните дейности. В листата на национализираните и по-късно продадени на търг активи беше апартаментът на фамилията на Владимир Зеленски в Ливадия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР