Фотоволтаични централи ще бъдат в Община Белослав по спечелен проект

...
Фотоволтаични централи ще бъдат в Община Белослав по спечелен проект
Коментари Харесай

Екологично! Община Белослав спечели проект за изграждане на фотоволтаични централи

Фотоволтаични централи ще бъдат в Община Белослав по извоюван план по " Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014 – 2020 година ", научи Varna24.bg .

Одобрено е планово предложение “Повишаване на енергийната успеваемост на здания общинска благосъстоятелност в Община Белослав “ за даване на безплатна финансова помощ, на стойност 975 740,88 лева без Данък добавена стойност по Програма за развиване на селските региони 2014-2020 година

В рамките на плана, който е със период на осъществяване 10 месеца, се планува да бъдат построени фотоволтаични съоръжения (ФЕЦ) за покриване на личните потребности на четири здания - общинска благосъстоятелност:

- Общинска администрация в Белослав - 70 kW;

- ДГ " Дора Габе ", с. Езерово - 30 kW;

- ДГ " Незабравка ", с. Страшимирово - 40 kW;

- ДГ " Първи юни ", гр. Белослав - 30 kW.

Основната цел на плана е посредством построяването на фотоволтаични централи да се реализира забележителна спестовност на сила, респективно парични средства. Допълнително е направена оценка на спестените количества излъчвания на CO2, генерирани при производството на електрическата сила от стандартните централи.

Ползата от ФЕЦ за екологията е огромна, защото сполучливо лимитира нездравословното въздействие върху околната среда, провокирано от обичайните горива. ФЕЦ дoĸaзaнo са щадящи за oĸoлнaтa cpeдa, ĸaтo cъщeвpeмeннo c тoвa възвpъщaт инвecтициятa мнoгoĸpaтнo, намалявайки фрапантно сметките за електрическа енергия.

Изграждането на общински фотоволтаични съоръжения ще даде опция на Община Белослав да покрие енергийните потребности на част от постройките общинска благосъстоятелност. Оползотворяването на капацитета на ресурса от възобновима сила ще разреши намаляването на зависимостта от стандартни енергийни запаси и външни доставки, а също и до усъвършенстване на общинските разноски.

Преобразуването на слънчева светлина в електрическа сила е изцяло екологичен развой, без обособяване на звук и нездравословни излъчвания. В плана са планувани фотоволтаични панели с друга пикова мощ съгласно потребностите на обектите, формирани от монокристални кафези, с позитивен толеранс на мощността, успеваемост, температурен коефициент, с висока резистентност на вятър и повреди от градушка и отговарящи на стандарти IEC61215, IEC61730, IEC61701, IEC62716.

Предстои сключване на административния контракт за даване на безвъзмездната финансова помощ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР