Фотоволтаична инсталация за ще захранва спортната зала в Свиленград, съобщиха

...
Фотоволтаична инсталация за ще захранва спортната зала в Свиленград, съобщиха
Коментари Харесай

Фотоволтаици ще дават електричество за спортната зала в Сви...

Фотоволтаична апаратура за ще зарежда спортната зала в Свиленград, оповестиха от кметството.

Парите са по план с още 3 български общини и наша компания с сътрудник норвежкия Университет за просвета и технологии в Трондхайм.

Средствата са от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство посредством програмния оператор Министерство на околната среда и водите. Общата стойност е 925 178.17 лева Срокът за осъществяването му е 24 месеца.

Предвидени са действия за повишение потенциала на локалните управляващи за създаване и използване на стратегии за акомодация към климатичните промени, за въвеждане на съответни ограничения, водещи до непосредствено понижаване излъчванията на парникови газове като директна връзка към задачите на Европейски Съюз за приспособени към климата градове и общности.

Фотоволтаичната апаратура е с мощ 30 kWp. Тя ще е ситуирана на паркинг структури и ще включва зарядна станция за 4 електрическия автомобил. Ще се проведат следващи обследвания за енергийна успеваемост на общински и многофамилни здания, ще се изготви краткосрочна стратегия за поощряване на потреблението на силата от възобновими енергийни източници и биогорива.

Едновременно с това ще се осъществят действия по въвеждане на пилотен енергиен мониторинг на консумация и произвеждане на сила в здания и мониторинг на капацитета на слънчева и ветрова сила. Получените познания и резултати ще се приложат в нови или настоящи стратегии за поощряване потреблението на възобновими енергийни източници на общините сътрудници. Всички действия ще се правят при обмяна на опит с колегата от Норвегия, където са изпълнени положителни образци и нововъведения в тази значима за екологичното равновесие сфера.

Към момента е оповестено решение за даване на безплатна финансова помощ. Предстои сключване на контракт.

Така локалната администрация продължава да вкарва възобновими източници за електрическа енергия по общински обекти. Първият от тях бе на постройката на кметството.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР