Фотоизложбата „Заедно стигаме по-далеч ще бъде открита днес, 12 октомври

...
Фотоизложбата „Заедно стигаме по-далеч ще бъде открита днес, 12 октомври
Коментари Харесай

Фотоизложбата „Заедно стигаме по-далеч“ закрива Европейската седмица на мобилността в София

Фотоизложбата „ Заедно стигаме по-далеч " ще бъде открита през днешния ден, 12 октомври 2017 год. от 18 ч. в изложбена зала „ Триъгълната кула на Сердика " на бул.„ Княгина Мария Луиза " 16, от зам. кмета по превоз Евгени Крусев и Екатерина Йорданова - ръководител на Постоянната комисия по превоз и туризъм към СОС. Изложбата показва столицата ни през обектива на фенове и експерти като един съвременен, динамичен, разрастващ се град, със модерна инфраструктура и транспортна мрежа, обърната към екологията и сложила сигурността като приоритет.

Ще бъдат оповестени и спечелилите във фотоконкурса „ Заедно стигаме по-далеч ", който се организира от 1 септември до 10 октомври 2017 година. Тринадесет от най-хубавите фотоси, определени от журито и/или получили най-вече лайкове на страницата на „ Столичен електротранспорт " ЕАД във Facebook, ще бъдат включени в годишния календар на компанията.

Пътуваща галерия, която ще показа най-харесваните снимки, ще бъде проведена в тролейбусите. Така пътуването на столичани ще стане по- занимателно и по- красиво.

Фотоизложбата е последното от поредицата събития в границите на Европейската седмица на подвижността 2017, която беше открита с едно по-различно, само че впечатляващо фешън ревю „ Модата среща подвижността ". Топ моделите „ дефилираха " на колела, а измежду тях блестеше и мис Палестина. Тоалетите за ревюто на колела са дело на дизайнери от класа по мода на Николай Пачев от Нов Български Университет. Свои модели показа и надарената Боряна Петрова, която неотдавна се завърна с премия от присъединяване си на Милано Фешън Уик. Трябва да подчертаем, че преди да впечатлят интернационалното жури, тоалетите събраха аплодисментите на публиката на ревюто на седмицата на подвижността. Дефилето бе съпроводено от велошествие с присъединяване на деца от регион „ Сердика " и чиновници от Столичния инспекторат.

Арт инсталацията „ Чиста околна среда ", построена от три перпетуум мобиле въртележки, направени от рециклирани елементи на колела и пластмасови бутилки, беше другата атракция, обвързвана с тематиката на Европейската седмица на подвижността тази година „ Чиста, споделена и умна подвижност ".

Организаторите отделиха особено внимание на децата, посредством събития за запознаване с разпоредбите за придвижване, с екологичните способи на напредване, по какъв начин да опазим природата чиста. Малчуганите рисуваха върху асфалт превоза на бъдещето.

Ретро трамвая се включи интензивно в програмата посредством акциите „ Дни на културното завещание ", „ Нашият публичен превоз " и „ Гордея се с труда на моите родители ". Той се трансформира и в работилница за гении, а децата направиха флашмоб.

В тези и още интензивности, отдадени на „ Чистата, споделена и умна подвижност " се включиха столичани и посетители на града.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР