Фотографии и картини, нарисувани от украински деца на възраст между

...
Фотографии и картини, нарисувани от украински деца на възраст между
Коментари Харесай

Ужасът на войната през погледа на украинските деца - рисунки и фотоси във фоайето на СУ

Фотографии и картини, нарисувани от украински деца на възраст сред 10 и 14 година, демонстрират ужасите на войната, водена от Русия в Украйна - днесвъв фоайето на Софийския университет беше открита с галерия с детски произведения.

На фрагментите се виждат разрушени старинни здания и инфраструктура, ужасът в Буча. Снимка демонстрира и взривена катедрала, както и кадър на деца, оставени без детство, спящи в изби, играещи в руини, криещи се от детонации в бункери.

Председателят на Софийския конгрес за сигурност Йордан Божилов сподели, че това, което става в Украйна, е извънредно.

" Ние виждаме единствено дребна част от това, което става – опустошения на цивилна инфраструктура, на лечебни заведения, на публични здания. Страданията са големи и това става във времена, в които ние се считаме за цивилизован свят. " - уточни той, като добави, че не можем да останем безучастни и би трябвало да засилим поддръжката за Украйна, тъй като това е инвестиция в нашата лична сигурност.

Божилов прикани да не мислим, че неприятното може да ни се размине, а в противен случай – да бъдем подготвени, тъй че никой да не си помисля, че може да разделя света на сфери на въздействия, да преобразува страни или граници, основани на някакви исторически мечти и така нататък " Всичко това е доста рисково ", добави той.

По думите му режимът на Путин доста от дълго време се е утвърдил като антихуманен и антидемократичен.

" След 2014 година се откри безспорна тирания. Беше основана армия, която пази напълно съветското управление. Бяха вкарани в контрола на публичното мнение и схващане всички държавни структури, тъй че убийството на Навални е една огромна загуба. Трябва да има повече хора като Навални, повече храброст, с цел да могат да се трансформират нещата в Русия. " - разяснява ръководителят на Софийския конгрес за сигурност. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР