Фотографи от всички възрасти ще мерят сили в престижен фотоконкурс,

...
Фотографи от всички възрасти ще мерят сили в престижен фотоконкурс,
Коментари Харесай

Майстори зад обектива ще мерят сили в престижен фотоконкурс на Ротари клуб във Велико Търново

Фотографи от всички възрасти ще мерят сили в влиятелен фотоконкурс, проведен от Ротари клуб във Велико Търново. Проявата е част от многото начинания, с които клубът отбелязва 80 години от основаването му в остарялата столица.

600 лв. за първо място, 400 лв. за второ и 200 лв. за трето е наградният фонд за конкуренцията. Ще бъдат раздадени и дипломи за присъединяване, и призови награди. В състезанието могат да се включат както експерти, по този начин и фенове фотографи. Целта е всички да уловят и запечатат с обективите си невероятни и вдъхновяващи фрагменти от Велико Търново. Темата на състезанието „Велико Търново – моето вдъхновение“ кореспондира с мотото на интернационалната организация Ротари Интернешънъл за тази година: „Бъди вдъхновение“.

Според регламента фотографите могат да вземат участие в един, два или повече раздела, всеки може да подаде най-много 10 фотографии.

Кадрите ще бъдат оценени от авторитетно жури. Негов ръководител е Генчо Петков – фотограф – художник, актьор на AFIAP. Той е професионален фотограф от 1985 година Носител е на голям брой национални и интернационалните награди в над 25 страни, почетен член на Фотографска академия „Яна Кюркчиева“, приближен фотограф на Гугъл Street View. Преподава цифрова снимка във ВТУ.

Членове на журито са художникът Петър Крусев, известната великотърновска фотографка Марина Чамуркова, Мила Милчева – PR и дълготраен публицист и Ивайло Цанев – представител на Ротари клуб – Велико Търново.

Крайният период за подаване на фотографиите е 17 октомври т.г. Номинираните ще бъдат оповестени на 21.10, а награждаването ще се състои на 17 ноември 2018 година

Наградените и номинираните фотографии ще бъдат показани в галерия.

Всички детайлности към регламента и техническите условия за фотосите могат да бъдат открити на уеб страницата photorotary.com и на фейсбук страницата на клуба Rotary Club Veliko Tarnovo.

Преди броени дни ротарианците подеха следващата си благородна самодейност, обвързвана с възобновяване на изгорелия сценичен салон във Военния клуб в остарялата столица. Над 3000 лв. бяха събрани на благотворителен коктейл, като сериозна поддръжка оказаха дамите от Зонта клуб. Целта на самодейността е да се съберат към 12 000 лв. за правене на работен план, който Ротари клуб ще подари на Общината за започване на истински строителни действия.

Ротарианците приканват всички, съпричастни с идеята, да ги поддържат. Банковата сметка за набиране на дарения е
СДРУЖЕНИЕ „ РОТАРИ КЛУБ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО “,
„ ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ “ АД -София,
IBAN – BG 53 BPBI 793 110 266 17 601,
BIC – BPBIBGSF
съображение „Дарение за възобновяване на зала във Военен клуб“

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР