Фотографът Карълайн Пауър публикува във Фейсбук снимки, които по-ярко от

...
Фотографът Карълайн Пауър публикува във Фейсбук снимки, които по-ярко от
Коментари Харесай

Фотограф публикува тези СНИМКИ от Карибско море и взриви мрежата! Няма да повярвате на очите си....

Фотографът Карълайн Пауър разгласява във " Facebook " фотоси, които по-ярко от всевъзможни думи дават визия за замърсяването на Карибско море. На фрагментите се вижда по какъв начин голямо количество от пластмасови принадлежности, бутилки и всевъзможни други отпадъци безусловно застилат крайбрежието на Хондурас. Карълайн се занимава с подводна снимка, само че гмуркането в региона сред островите Роатан и Кайос Кочинос се оказало извънредно мъчно.



" След като този отпадък попадне в океана, ще бъде доста мъчно и скъпо да се отстрани. Затова решението на дадения проблем е просто замърсяването да бъде прекъснато ", споделя фотографката.



За да преодолеят пластмасовото " було ", на Керълайн и нейните сътрудници им се наложило да преминат съвсем 5 благи (около 8 километра). Джон Ауестън от Blue Planet Society, който организира акции свързани със отбраната на океаните, споделя, че това е най-голямото замърсяване с пластмасови артикули, което е виждал.



Според данните на организацията Blue Planet Society, боклукът е пристигнал по река Мотагуа в Гватемала след мощните дъждове.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР