Формулата за ротационни министър-председатели е обяснена неправилно - всъщност ще

...
Формулата за ротационни министър-председатели е обяснена неправилно - всъщност ще
Коментари Харесай

Райчев: ПП искаха властта и я получиха, но власт на хартия

" Формулата за ротационни министър-председатели е обяснена погрешно - в действителност ще имаме ротиращи се държавни управления, тъй като след оставката на министър председател, следва оставка на кабинета му ", изясни процедурата проф. Пламен Киров.

Според социолога Андрей Райчев значителен въпрос е за какво Борисов се е съгласил на сходен модел и за какво Политическа партия го желае.

" Той реализира задачата си - не е в изолираност. Този, който го арестува, в този момент му споделя " ела да създадем държавно управление ". Политическа партия пък целят властта и я получиха. " Борисов видя, че в Политическа партия има цяла група хора, съгласно които тяхно ръководство ще е положително за България. Това обаче не е по този начин, тъй като никой в България не им е дал това право. Политическа партия получават власт на хартия, получават унищожително напрежение На Борисов не му би трябвало властта, след 9 месеца ще каже " тези са отпадъци " и ще отидем на избори - то се вижда с просто око. Ще получим напрежение ПП-ДБ и растеж на Костадинов. Кой заплаща сметката? ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи? Не - Политическа партия! ", предвижда той.

" Кой ще носи отговорност в едно такова държавно управление? ПП-ДБ ще понесат цялата вреда ", разяснява Нидал Алгафари.

" Имам мемоари, че някои хора говореха: „ Ние в никакъв случай, под никаква форма няма да създадем държавно управление с ГЕРБ, подкрепено от ГЕРБ и в един миг това се случи. Някой пък беше задържан – и това би трябвало да се не помни. Хубавото е, че след толкоз доста препирни се откри тънка нишка за обединяване, с цел да одобряват най-малко един държавен бюджет. Това държавно управление ще бъде следено от Народното събрание. Трябваше да забележим по какъв начин президентът Радев беше нацупен, когато Мария Габриел връщаше досието с каблинет на ГЕРБ -СДС празна ", съобщи още Алгафари.

Според Андрей Райчев на локалния избор ГЕРБ ще загуби половината от днешните си места.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР