Формирования от сухопътните войски на България и Италия ще проведат

...
Формирования от сухопътните войски на България и Италия ще проведат
Коментари Харесай

Сухопътни части от България и Италия започват учения на полигон Корен

Формирования от сухопътните войски на България и Италия ще проведат ротни тактически учения на образователен полигон „ Корен “. В тях ще вземат участие над 280 военнослужещи и 60 бойни машини. Ученията стартират на следващия ден и ще приключат на 20 октомври.

В тактическото обучение с бойни стрелби на тематика „ Механизирана рота в нахлуване “ ще вземат участие военнослужещи от 2-ри механизиран батальон на 61-ва Стрямска механизирана бригада и от италиански взвод от състава на многонационалната бойна група в България. Ръководител на учението е командирът на 2-ри механизиран батальон майор Цветелин Георгиев.

Целта е да се увеличи подготовката на военнослужещите при заемане на регион, водене на отбранителни бойни дейности, подготовка за нахлуване и водене на нападателен пердах. Бойните стрелби ще бъдат изпълнени от механизираната рота във взаимоотношение със самоходна минохвъргачна батарея.

Темата на второто ротно тактическо обучение е „ Действие на рота за нуклеарна, химическа и биологична отбрана (ЯХБЗ) при защита на механизирана бригада в планинско-гориста околност “. В него ще участат военнослужещи от рота за ЯХБЗ от батальона за отбрана на силите на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Ръководител на учението е командирът на батальона за отбрана на силите подполковник Георги Димитров.

Военнослужещите ще покачат подготовката си при дейности за заемане и съоръжение на регион за бойно потребление, както и за осъществяване на задания по нуклеарна, химическа и биологична отбрана при подготовка и водене на защитителен пердах.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР