Формирования от състава на Сухопътните войски бяха сертифицирани за участие

...
Формирования от състава на Сухопътните войски бяха сертифицирани за участие
Коментари Харесай

Сухопътните войски бяха сертифицирани за резерв на силите на НАТО в Косово

Формирования от състава на Сухопътните войски бяха сертифицирани за присъединяване в оперативния запас на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) и в интервенцията на Европейски Съюз (EUFOR) в Босна и Херцеговина „ Aлтеа ". След сполучливо показване в ротното тактико-специално обучение, което се организира в региона на образователен център „ Сливница ", формированията чудесно извършиха критериите по CREVAL и получиха оценка „ Боеготов ".

Основната цел на учението, което се организира на 15 и 16 декември, беше да се ревизират и оценят качествата и готовността на националния поддържащ детайл и механизирана рота. В него участваха военнослужещи от Трето бригадно командване, Втора механизирана бригада, 110-и логистичен полк, 38-и батальон за нуклеарна, химична и биологична отбрана и екология (ЯХБЗ и Е) от състава на Сухопътните войски и медицински екип от Военномедицинска академия.

По време на подготовката за сертификация, която се организира от 8 ноември до 16 декември, военнослужещите затвърдиха и усъвършенстваха знанията и уменията си за осъществяване на задания по наблюдаване в зона за отговорност, разузнаване, устройване на краткотрайни и непрекъснати контролни постове, защита на обекти, съставяне на сили за бързо реагиране при пораждане на закани, наблюдаване, оказване на подпомагане на въоръжени сили на страната-домакин по стандартите на НАТО и Европейски Съюз и други

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР