Победи над третите в света и над актуалния европейски първенец

...
Победи над третите в света и над актуалния европейски първенец
Коментари Харесай

Макар и с нелеп автогол, Испания заслужено би Италия и спечели групата на смъртта

Победи над третите в света и над настоящия европейски отличник донесоха първото място на Испания
Испания изцяло справедливо се трансформира в първия отбор, подсигурил си продобиване на своята група на Евро 2024 и вторият, авансово подсигурил си продължаването към идната фаза.

Това се случи след победа с 1:0 над Италия в огромното дерби на груповата фаза. Мачът, който още при изтеглянето на жребия бе избран за " най-горещ " в групите.

Макар испанският триумф да пристигна с най-малък резултат и с помощта на безразсъден автогол на Рикардо Калафиори, той бе изцяло подобаващ и умерено можеше да е надалеч по-изразителен.

С изключение на последните десетина минути, когато резултатът към този момент беше 1:0, Испания имаше тотално превъзходство и рядко позволяваше Италия да премине центъра или да направи рискова офанзива. Всъщно до 76-ата минута Скуадрата имаше единствено два отправени удара. И двата много неточни, а единият даже от директен свободен удар, не от игрова обстановка.

Испанците от своя страна пропуснаха задоволително благоприятни условия, само че това към този момент няма никакво значение, тъй като след шет точки, голова разлика от 4:0 и победи над настоящия европейски първенец Италия и бронзовият медалист от Световното Хърватия, Ла Роха към този момент е в идната фаза.

Шестте точки подсигурява първото място на Испания и осминафинал на 30 юни в Кьолн, когато конкурент на Ла Роха ще е някой от заелите трето място тимове в останалите групи.

Колкото до Италия, точките в актива на Скуадрата са три, а в понеделник следва пряк двубой против Хърватия, който има 1 точка. С 1 точка е и тимът на Албания, който също таи очаквания за продължение напред.
 Снимка: Getty images
А Испания даде поръчка какво ще се случва през днешния ден още в началните минути. Не бяха минали и 10, когато Педри и Нико Уилямс към този момент бяха изпуснали чисти положения с глава.

До края на полувремето Донарума трябваше да прави няколко основни намеси, а най-запомнящите се бяха при късмет на Мората и отдалечен удар на Фабиан Руис.

Колкото до Италия, през тази първа част Скуадрата единствено един път се добра до наказателното поле на съперника, когато Федерико Киеза насочи много неакуратен удар.
 Снимка: Getty images
През втората част испанският напън продължи, с цел да пристигна 55-ата минута, когато се случи и най-логичното нещо в този мач.

Испания поведе, а на фона на всичките пропуски на играчи в червени екипи, на помощ им се притече италианският защитник Рикардо Калафиори, който си вакра безразсъден авготол.

Джанлуиджи Донарума направи следващо избавяне, само че мазета топката право към коляното на Карфиоли. Бранителят, който е едина от огромните изненади освен в състава на Италия, само че и на Евро 2024 въобще, заби топката в личната си врата в своя мач №4 с екипа на родината.
 Снимка: Getty images
И след гола Испания имаше задоволително шансове, в това число и греда на Уилямс, само че нов гол нямаше.

Италия се сети да играе едвам в последните десетина минути, само че с изключение на няколко центрирания, които сътвориха лек ужас в испанската защита, други положения пред Унай Симон нямаше.

Испания пък имаше още два чисти шанса да реши всичко в продължението, само че Донарума ги избави.

Така в рекордния осми мач сред Исапния и Италия на Европейско, триумфът е за испанците, които и авансово печелят " групата на гибелта ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР