Формирования от 101-ви алпийски полк от състава на Сухопътните войски

...
Формирования от 101-ви алпийски полк от състава на Сухопътните войски
Коментари Харесай

Сухопътни войски извършиха тактически учения в планински условия

Формирования от 101-ви алпийски полк от състава на Сухопътните войски направиха сполучливо ротни тактически учения за повишение на подготовката на персоналния състав за дейности в планински условия, оповестиха от Министерството на защитата на своя уебсайт.

Тактическото обучение на 5-а алпийска рота беше на тематика „ Отбрана на ротата в планински регион ”. В него участваха като придадени формирования 82-мм минохвъргачен взвод от минохвъргачна батарея, разследващ взвод, противотанков взвод и инженерно-сапьорен взвод от рота бойна поддръжка. „ Настъпление на ротата в планински регион ” беше тематиката на тактическото обучение с присъединяване на военнослужещите от 2-ра алпийска рота.

Противопоставянето на две формирования, окомплектовани изцяло, сътвори действителна визия за мащаба и сериозността на бойните дейности в планински регион през зимата. В същото време придаването на спомагателни формирования към алпийските роти способства за поддържането на качествата на командващия състав да провежда и води багра, показват от военното ведомство.

За два дни бяха изпълнени задания по напредване в планинско-гориста околност, заемане на региони, образуване и водене на багра на местността, както и за оцеляване и опазване на боеспособността формированията. На разбора на тактическите учения командирът на полка подполковник Стефан Димов означи, че командният и войнишкият състав са постигнали задачите на осъществената подготовка.

Специализирани тактически учения на 61-ва Стрямска механизирана бригада се състояха на образователен център " Тюлбе " в Казанлък на 9 и 10 март. Занятията включваха ротно тактико–специално обучение с инженерната рота за обща поддръжка от батальона за отбрана на силите и батарейно тактическо обучение с Втора самоходна артилерийска батарея от самоходния дивизион на бригадата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР