Формирования на руски независими бойци наскоро организираха серия от съвместни

...
Формирования на руски независими бойци наскоро организираха серия от съвместни
Коментари Харесай

Целта на набезите е да накарат руските граждани да усетят вкуса на войната

Формирования на съветски самостоятелни бойци неотдавна проведоха серия от взаимни трансгранични набези в съветската Белгородска област, съобщи УНИАН, като се базира на публикация на американския вестник " Вашингтон пост ".

Вестникът отбелязва, че задачата на набезите е да накарат съветските жители да усетят усета на войната, която Русия е донесла в Украйна, и да покажат, че съветският президент Владимир Путин не съумява да опази личната си страна. Те също по този начин отвличат вниманието от по-важните региони по фронта преди украинската контраатака и основават политически проблем за Путин.

Според специалистите, Русия е изправена пред алтернативата или да трансферира обилни военни сили на север или да рискува да остави територията си уязвима за окупация и принуждение.

Денис Капустин, прочут и с името " Уайт рекс " (White Rex) е водачът на Руския доброволчески корпус - една от двете самостоятелни въоръжени групировки, показва Вашингтон пост ". Той е някогашен промоутър на свободни боеве в Москва с история на принудителен екстремизъм. През 2019 година му е наложена възбрана за престояване в Западна Европа поради дясно спортно безчинство. Русия го счита за терорист.

Другата въоръжена формация, която стои зад набезите, е Легионът " Свобода на Русия " - доста по-голяма група с известност за по-центристки възгледи и политическо крило, ръководено от Иля Пономарьов, някогашен народен представител от съветския парламент, който понастоящем живее в заточение, написа американското издание.
 Иля Пономарьов.

И тази формация обаче притегля някогашни съветски деятели от твърдата десница, както и някогашни съветски бойци, които са трансформирали възгледите си, постоянно откакто са били хванати и хвърлени в пандиза. Групите настояват, че дружно разполагат с до 3000 бойци.

Връзките с екстремизъм на членовете на въоръжените групировки рискуват да поддържат изказванията на съветския президент Владимир Путин, че Украйна се управлява от " нацистки режим ", разяснява обаче американското издание. Те също по този начин повдигат въпроси по отношение на готовността на Киев да си партнира безмълвно с недоброжелателни групи, които имат свои лични цели.

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че размерът на " санитарната зона " или " санитарния кордон " в Украйна ще зависи от обсега на украинските оръжия, от които би трябвало да бъде предпазена съветската територия, съобщи ТАСС.

В отговор на питане дали към този момент са обрисувани вероятните граници на такава зона, той отговори:

" Не, това зависи от това с какви типове оръжия разполага Украйна. Колкото по-големи са тактико-техническите характерности на оръжията в Украйна, толкоз по-голямо би трябвало да бъде дистанцията.

Основната цел е ясна: да не могат да доближават до съветските жители с тези оръжия ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР