Формирането на навик и в най-добрите времена може да бъде

...
Формирането на навик и в най-добрите времена може да бъде
Коментари Харесай

Как да формираме здравословни навици, когато сме наистина изтощени?

Формирането на табиет и в най-хубавите времена може да бъде мъчно, да не приказваме за времената, в които човек е отпаднал. Последните няколко години натовариха съвсем всеки. По тази причина може да се чувствате изтощени и да изпитвате подозрение, че може в действителност да обърнете нещата или просто да сте комплицирани от кое място да започнете.

И по този начин - какво да вършиме, когато сте в клопката на порочния кръг да имате потребност да подобрите навиците си, тъй че да се чувствате ободрени, само че да изпитвате усложнения да намерите волята и мотивацията даже да опитате?

Елизабет Грейс Соундърс е съветник по ръководство на времето и споделя, че доста от хората, която я посещават, към този момент са изтощени — от време на време до равнище на бърнаут. Те желаят смяна, само че не знаят по какъв начин да стартират. Затова би трябвало да намерят път към възобновяване, който зачита тяхното сегашно положение, само че не ги оставя в него.

Тя твърди пред HBR, че ключът към това да им помогне е не да ги притиска, а по-скоро да подхваща деликатен метод към самия човек. Като не забравяте основите на това човек да поставя грижи за себе си посредством сън, вярно хранене и спорт, полагате основите по-късно да напреднете в други сфери на ръководството на времето.

Ако усещате, че сте изцяло изтощени, само че имате потребност от смяна, ето какъв е пътят към стабилно създаване на нови привички:

Започнете със съня

Ако сте супер изморени, тогава ключът към по-голямата работливост не е да се напрягате още повече, а да се напрягате по-малко. След като започнете постоянно да се наспивате задоволително, вашето тяло ще ви поддържа в постигането на ежедневните ви цели вместо да ви дърпа обратно.

Има доста съответен ред, в който Соундърс предлага да се работи по съня, когато човек е достигнал до безсилие. Започнете да се задачите в по-ранен час на лягане въз основа на това от какъв брой часа сън имате потребност, с цел да сте отпочинали. Ако става въпрос за осем часа на нощ и би трябвало да ставате в 7 часа сутринта, това значи, че лампите би трябвало да са изгасени в 23 часа. Настройте непрекъсната тревога на телефона за 30 - 45 минути преди този момент време, с цел да ви припомня да започнете да се подготвяте за сън.

След като усвоите по-ранното лягане, започнете да работите по навиците си преди лягане, тъй че откакто към този момент сте в леглото, в действителност да можете да заспивате. Експериментирайте с разнообразни тактики, като това да избягвате електронни устройства час преди лягане, да не гледате прекомерно стимулиращи неща или просто да намалите осветлението.

Следващата стъпка в подобряването на качеството на съня е да се концентрирате върху ставането в подобаващото време. Повечето хора си слага тази цел като първа стъпка, само че в действителност тя идва по-нататък в процеса. Соундърс предлага този ред, тъй като когато човек си легне в точния момент и заспи бързо, ставането е доста по-лесно. Като спомагателен бонус, непрекъснатото ставане по-рано ще ви улесни доста повече в тези дни, в които би трябвало да пътувате до офиса.

Помислете за храненето си

След като си осигурите задоволително време за отмора, тогава ще започнете да разполагате с потенциала да работите в други сфери. Според Соундърс идващите най-ефективни привички за възобновяване на сила включват елементарни тактики за хранене.

Един ефикасен табиет е да започнете да пиете повече вода. Приемът на по-големи количества вода усъвършенства равнищата на сила, подкрепя концентрацията и понижава умората и тревогата. Изградете си табиет постоянно да имате цялостна чаша с вода или бутилка до вас. Соундърс споделя, че цялостни чаша с вода на закуска, държи я на бюрото си, до момента в който работи и продължава да я цялостни още веднъж през целия ден. Ако ви е мъчно непрекъснато да цялостните чаша, използвайте огромна бутилка с вода, тъй че да ви се постанова да я цялостните единствено по един път дневно.

След това помислете дали се храните задоволително добре. Някои от клиентите на Соундърс са погълнати дотолкоз от работата си или имат толкоз доста срещи една след друга, че считат, че нямат време за хранене или просто не помнят. Ако смятате, че сте в сходна обстановка, прибегнете до някакви доста елементарни хранителни варианти, като барчета или протеинови шейкове, които постоянно държите на бюрото си. Поставете си за цел да хапвате най-малко по едно или две денем. Докато изграждате навика, може да се наложи да настроите увещание в календара или на телефона си. Клиенти на Соундърс, които са си сложили храненето като приоритет, споделят, че имат повече сила денем и в последна сметка се усещат доста по-малко изморени след работа.

Раздвижете си

След като сте овладели съня и храненето, можете да започнете да мислите за консолидираното на физическа активност в деня си. Физическите извършения в последна сметка ви дават повече сила денем вместо да я изтощават. Те също по този начин имат спомагателни изгоди, като възстановяване на настроението, по-качествен сън и централизация. Някои от клиентите на Соундърс, които страдат от Разстройство с недостиг на вниманието и хиперактивност, откриват, че физическите извършения са една от основните съставки за това да могат да се концентрират денем.

Ако вършиме минимум по 25 минути енергични кардио извършения най-малко по три пъти в седмицата, можете да подобрите цялостното си богатство. Соундърс предлага да дефинираме съответно къде и по кое време ще се занимава с тези физически извършения, като: “Ще упражнявам в понеделник, сряда и петък от 7 до 7:30 във фитнеса. ” Ако пък имате проблеми с мотивацията, намерете поддръжка в тренировките с другари, записване на проведени занимания или наемането на персонален треньор. Можете да вземате назаем сила и мотивация от другите, когато се чувствате изтощени.

Ако това равнище на физическа интензивност наподобява прекомерно високо като за начало, започването с леко разпъване или разходки е стъпка в вярната посока. Превърнете придвижването в обред, който е обвързван с някакво всекидневно събитие, като да вземем за пример: “Когато се събудя, се разтеглям в продължение на пет минути, ” с цел да подпомогнете безпроблемното консолидиране на навика във вашия метод на живот.

Изберете си нов табиет

След като сте интегрирали здравословните привички, които ще понижат значително изтощението ви, тогава можете да си изберете нови привички, които да включите в всекидневието си. Придържането към спането, храненето и спорта ще е подобрило равнищата ви на сила и централизация денем, тъй че ще имате потенциала да се занимаете с нови.

За да се ограничи опцията от претоварване, Соундърс предлага да се работи единствено по един табиет. Например може да решите да се концентрирате върху това да не закъснявате, да планирате седмицата си, да разделяте планове, да не изоставате с имейл кореспонденцията или някакъв различен табиет, който бихте желали да усвоите. След това се концентрирайте върху постепенната смяна.

От основно значение за смяната на навиците, изключително когато сте в действителност изтощени, е да действате постепенно и непрекъснато. Да се придвижвате напред, само че без да оказвате прекомерно огромен напън върху себе си. Няма да съумеете да измененията навиците си за ден. С времето обаче можете да развиете нови привички, които ще ви оказват помощ да си възвърнете силата, да предотвратявате умората и да наберете инерция за дълготрайно израстване и развиване.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР