Ford Transit е една от емблемите в своя клас и се

...
Ford Transit е една от емблемите в своя клас и
се
Коментари Харесай

FORD E-TRANSIT : 10 години експлоатация за 12 седмици

Ford Transit е една от емблемите в своя клас и се е потвърдил на пазара, като изключително и лидерско пазарно предложение през годините. Неговата напълно електрическа версия E-TRANSIT обаче е нова и с цел да отговори на високите стандарти на марката, а и на очакванията на клиентите й, компанията е длъжна да предложи на потребителите един завършен и подготвен за експлоатация продукт.

Как обаче FORD може да бъде сигурен в качествата на своя E-TRANSIT, който ще бъде лансиран на пазара първоначално на следващата година? Като го подложи на изключително сериозен тест за издръжливост, който е в положение да възпроизведе експлоатационен интервал от години в границите на седмици. И по тъкмо, 10 години употреба за единствено 12 седмици.

В извънредно суровата изпитателна програма, екипът на Ford подлага прототипи на E-TRANSIT, във версии ван и шаси-кабина, на наистина жестоки тествания, по време на които автомобилът минава през тестове в рискови условия, както пътни, така и температурни, последствията от които биха се равнявали на пробег от над 240 000 километра.

Част от "теста за мъчение " на FORD E-TRANSIT включват двуседмичен престой в контролирана среда при температура от 40 градуса, доказателство за експлоатационна склонност при -35 градуса, височинни тествания, лоши настилки, водни трудности и други. Самият електромотор на автомобила пък е бил подложен на инспекция при непрекъсната работа в продължение на 125 дни.



E-Transit е част от огромната самодейност и инвестиция от 30 млрд щатски $ на Ford по електрификацията на портфолиото си, която планува цялостното трансформиране на марката към предлагаща извънредно в Европа.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР