Ford разкри нови подробности за новия си климатичен тестови център, в

...
Ford разкри нови подробности за новия си
климатичен тестови център, в
Коментари Харесай

Пролет, лято, есен и Еверест в новия климатичен център на Ford

Ford разкри нови детайлности за новия си климатичен тестови център, в който компанията влага внушителните 70 милиона евро.

В новия център на Ford могат да бъдат изкуствено основани условия, вариращи от порои, до изгаряща горещина, като в същото време може да бъде конфигурирано и атмосферно налягане. Огромната независимост, която получават инженерите и дизайнерите на марката, открива нови възможности за екипите, тестващи бъдещите модели на компанията, като те са в положение да ревизират по какъв начин ще се повлияят колите даже при близка среща на транспортното средство с вихър от степен 5.

В климатичните камери на новия комплекс могат да бъдат основани въздушни течения със скорост от до 250 км/ч, снежни вихрушки, пороен дъжд, температури в диапазона от -40 до 55 градуса, а тестваните автомобили могат да бъдат “качени ” дори дори до базовия лагер на Еверест (5200 метра).

В новия климатичен комплекс на Ford са оформени три климатизирани въздушни тунела и четири камери с температурен контрол, една от които дава опция за тестове с променлива мокрота на въздуха.



“Можем да забележим по какъв начин функционират чистачките на автомобила при арктически температури, по какъв начин се трансформират параметрите на работа на мотора при екстремна жега и мраз, и даже какъв брой сняг пада върху главата на лидера, когато той отвори вратата. Това е инженерна фантазия ”, коментират от тестовия център на Ford.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР