Ford планира да съкрати едно от всеки девет работни места

...
Ford планира да съкрати едно от всеки девет работни места
Коментари Харесай

С фокус към електрическото бъдеще: Ford съкращава 3800 служители в Европа

Ford възнамерява да редуцира едно от всеки девет работни места в бранша за създаване на артикули и в администрацията на компанията в цяла Европа. Като причина автомобилният производител показва нapacтвaщитe paзxoди и конкурентоспособността на пазара на електрически транспортни средства, предава Reuters.

Общо към 3800 работни места ще бъдат съкратени, в това число 2300 в заводите на Ford в Кьолн и Аахен в Германия, 1300 в Обединеното кралство и 200 в останалата част на Европа ”, се споделя в изказване на компанията.

Новината идва като удар за синдикатите, съгласно които най-лошият сюжет е съкращаването на 2500 работни места в Европа в създаването на артикули и още 700 в администрацията. 

Съкращенията ще са през идващите три години, а задачата е компанията да схване „ по-икономична “ конструкция, защото се концентрира върху производството на електрически транспортни средства. Уволнените ще съставляват 11% от работната мощ на компанията на континента. 

" Работниците знаят, че понижената палитра от модели през идващите години значи по-малко работни места “, каза ръководителят на работническия съвет Бенджамин Грушка.

Ford похарчи 50 милиарда $ за електрифициране на продуктовата си гама, с цел да компенсира възходящите разноски за произвеждане на електрически коли.

Главният финансов шеф Джон Лоулър предизвести при започване на февруари, че американският производител на коли е изправен пред по-високи разноски с 5 милиарда $ тази година и сподели, че компанията ще бъде " доста нападателна " в намаляването на разноските в интервенциите по индустриалната верига и веригата за доставки. Тогава Лоулър разяснява, че продуктивността на инженерите в Европа е с 25-30% по-ниска, в сравнение с би трябвало да бъде.

Американската група ще задържи към 3400 инженери в района, които ще надграждат главната технология, предоставена от техните сътрудници в Съединени американски щати, и ще я приспособяват към европейските клиенти ”, сподели шефът на европейските пътнически електрически транспортни средства (EV) и началник на Ford Германия Мартин Сандер.

Съкращенията във Англия ще бъдат най-вече в изследователския център на автомобилния производител в Дънтън, Югоизточна Англия, а тези в Германия се равняват на към 12% от работната мощ там.

" Има доста по-малко работа, която би трябвало да се свърши по задвижващите механизми на моторите с вътрешно горене. Преминаваме към свят с по-малко световни платформи, където е нужна по-малко инженерна работа. Ето за какво би трябвало да създадем корекциите “, сподели Сандър.

По думите му нищо в тактиката на Ford за електрификация не се е трансформирало. Сандър изясни, че задачата е да се предложи гама от напълно електрически коли до 2030 година и електрически автопарк в Европа до 2035 година

“Ford би трябвало да пусне първия си EV в Европа, построен върху MEB платформата на Volkswagen в Кьолн по-късно тази година и обмисля да придвижи платформа на Ford в Европа, евентуално в завода си във Валенсия ”, добави Сандер.

Πepcoнaлът нa Fоrd в Eвpoпa e бил cъĸpaщaвaн пpeз пpeз 2019 година и 2020 г.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР