Ford Otosan, което е съвместна компания между турската Koc Holding

...
Ford Otosan, което е съвместна компания между турската Koc Holding
Коментари Харесай

Ford строи нов завод за електромобилни батерии в Турция

Ford Otosan, което е взаимна компания сред турската Koc Holding и Ford Motor, разгласи, че стартира построяването на нова фабрика за произвеждане на акумулатори за електрически автомобили в индустриалния район Коджаели, съобщи Hurriyet. Това ще е първия цех в южната ни съседка, който ще разрешава интегрирано произвеждане на електрически транспортни средства.

До момента Ford Otosan, която е най-голямата автомобилна компания в Турция с 41% от износа на коли от страната, възлизащ на 5,8 милиарда $ през предходната година, към този момент има няколко други завода в същата провинция. За развиването на автопромишлеността в южната ни съседка, в средата на тази година производителят получи заем в размер на 150 млн. $, откакто тя възвърне производството си в края на април.

Прогнозата е новата индустриална мощ да стартира активност през 2022 година
 Странният абсурд на автосектора в Турция: Производството пада, само че служащите не доближават
Странният абсурд на автосектора в Турция: Производството пада, само че служащите не доближават

През август продукцията се срина с колосалните 44% на годишна основа

Така Ford Otosan продължава да развива електромобилния бранш в южната ни съседка, откакто тя беше и първата компания, произвела електрическо комерсиално транспортно средство в нея - моделът Custom.

В момента фабриките на компанията се приготвят за производството на електрическия бус E-Transit, откакто стандартния вид с мотор с вътрешно горене към този момент се прави на поточните линии в завода в Гьолчук. Освен него в южната ни съседка се създават Ford Tourneo Custom, Tourneo и Transit Courier и камиони, като общият произведствен потенциал на Ford Otosan е над 440 хиляди транспортни средства годишно.
 Въпреки рецесията: Турция реализира рекорден авто експорт
Въпреки рецесията: Турция реализира рекорден авто експорт

Той е в размер на 2,9 милиарда евро през октомври, което е най-високата стойност за последните две години

След като заводът в Коджаели бъде подготвен, той ще създава акумулатори точно за електрическите търговски бусове на Ford.

Макар че размерът на новата инвестиция не е конкретизиран, Ford Otosan е един от най-големите вложители в страната с общ размер на вложенията от над 3 милиарда $, напомнят от компанията. От тази сума 67,5 млн. $ са ориентирани точно към производството на електрически транспортни средства.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР