Ford Kuga за пореден път оглави класациите с общо 5050

...
Ford Kuga за пореден път оглави класациите с общо 5050
Коментари Харесай

Ford Kuga Plug-In Hybrid отново начело на класациите за най-много новорегистрирани хибридни електрически автомобили в Европа

Ford Kuga за следващ път оглави класациите с общо 5050 на брой новорегистрирани PHEV коли в Европа за месец юли, съгласно данни, оповестени от Jato Dynamics, надминавайки най-близкия си съперник в сегмента с общо 3439 броя.

Хибридната версия се трансформира в първенец на пазара, сполучливо съчетавайки улеснение, функционалност, изгодност и високопроходимост. Само на електричество автомобилът изминава към 56 км с едно зареждане на батерията, което е изцяло задоволително на 80% от водачите в Европа. Автомобилът обезпечава по-добра консумация на електрическа сила, комбинирани CO2-емисии и експлоатационни разноски от основните съперници на модела.

Двигателят на Kuga PHEV е бензинов с 4 цилиндъра и работен размер 2,5 литра. Той работи по цикъла на Аткинсън, като е смесен с електромотор с мощ 14,4 кВт/ч. Мощността на задвижващата система е 225 к.с., което е изцяло задоволително за SUV, който освен е с по-големи размери, само че и е по-тежък.

Анализът на данните от клиенти на Kuga Plug-In Hybrid в цяла Европа демонстрира, че изминатото от тях приблизително годишно разстояние е малко над 10 000 км

Въз основа на хомологираните данни за общите излъчвания по WLTP, Kuga Plug-In Hybrid отделя почти 1110 кг по-малко CO2 спрямо излъчванията на подобен модел Kuga 1,5 л EcoBoost бензин за същото разстояние.

„ Не всеки клиент е в положение да премине от бензин или дизел непосредствено към напълно електромобил. Ето за какво ние проектирахме нашия Kuga Plug-In Hybrid и с него предлагаме най-хубавото от двата свята. Фактът, че продаваме модела по-добре от всеки различен PHEV в Европа, сочи, че имаме вярната рецепта “, сподели Глен Гулд, шеф на моделната линия Ford Kuga. „ Ford се ангажира с електрифицираното бъдеще и коли като Kuga Plug-In Hybrid оказват помощ на клиентите да създадат тази стъпка с нас. “

Шофьорите могат също да употребяват режим „ EV Later “, с цел да спестят заряда на батерията за по-късно и това им дава цялостен надзор върху потреблението на батерията. В допълнение към зареждането от външно зареждане, Kuga Plug-In Hybrid може автоматизирано да добавя равнището на батерията си в придвижване, употребявайки технология за регенеративно зареждане, която съхранява кинетичната сила, губена нормално по време на прекъсване. Дори в случай че батерията е изцяло изтощена, Kuga Plug-In Hybrid предлага по-добър разход на гориво от главните си съперници – от 5,2-6,0 л/100 км.

Интересно е да се означи, че Kuga се предлага с вградения модем FordPass Connect, предоставящ голям брой благоприятни условия за напълно ново преживяване при пътешестване. С алтернатива за дистанционно управление разрешават на водачите да  управляват своята Kuga отвред – да употребяват телефона си, с цел да намерят автомобила си, да заключат или отключат порти и даже да започват мотора отдалечено, с цел да загреят автомобила в студена заран

Неотдавна Ford разгласи, че 100% от гамата леки коли на компанията в Европа доникъде на 2026 година ще е с опция за нулеви излъчвания, т.е. напълно електрически или плъгин-хибриди (PHEV), а до 2030 година ще се състои единствено от напълно електрически.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР