Фоновите индекси на Уолстрийт отбелязват солидни понижение, след като акциите

...
Фоновите индекси на Уолстрийт отбелязват солидни понижение, след като акциите
Коментари Харесай

Срив на Уолстрийт след агресивни разпродажби на акции на технологичните гиганти

Фоновите показатели на Уолстрийт означават солидни намаляване, откакто акциите на софтуерните колоси, които през последните седмици доближиха все нови и нови рекордни върхове, са подложени на нападателни разпродажби.

Поредното повишение на молбите за помощи през безработица през последната седмица и отслабването на интензивността в областта на услугите на Съединени американски щати през август пък ускориха страховете за постепенно и дълготрайно икономическо възобновяване от коронавирусната рецесия, което оказа в допълнение отрицателно въздействие на пазарите на акции, оповестява БНР.

Три часа след старта на днешната търговия показателят DJIA се намалява с над 500 пункта (с близо 2%), необятният показател S&P500 с 2,75%, а софтуерният показател Nasdaq Composite пада с над 4%. Този спад е реалност, откакто в сряда показателят DJIA набъбна с 1,6%, доближавайки на по-малко от 2% своя рекорден връх от февруари, до момента в който показателите S&P500 и Nasdaq се покачиха надлежно с 1,5% и с 1%, затваряйки в сряда в нови рекордни върхове.

Днешният мощен спад на Уолстрийт е предизвикан от нападателни разпродажби на акциите на американските софтуерни колоси, чието мощно възходящо придвижване през последните седмици и месеци беше в основата и на общия напредък на американските пазари на акции. Съмненията по отношение на по-нататъшни фискални тласъци от страна на законодателите във Вашингтон може би са един от факторите, които обезсърчават вложителите, залагащи напоследък на реализиране на договорка сред републиканци и демократите по-късно този месец, която да предложи в допълнение облекчение на американските консуматори и на бизнеса и спомагателни средства за вложения в акции.

Във вторник обаче ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси съобщи, че демократите и републиканците към момента имат „ съществени разлики “. Инвеститорите също по този начин може би обмислят ротация на техните активи във водещите софтуерни акции към акции на по-широкия фондов пазар с вярата, че това ще укрепи основите на възходящото борсово рали.

Акциите и на петте водещи софтуерни компании, известни като на FAANG, поевтиняват с над 4-5%, като на Apple падат с 5,25%, на Amazon с 4,25%, на Фейсбук с 5,1%, на Netflix - с 4,1% и на компанията-майка на Гугъл - Alphabet - 4,4%. Акциите на друга голяма по пазарна капитализация компания като Microsoft също се срутват с над 5%.

Продължава и мощният спад на акциите на Tesla за трета поредна сесия на търговия, като на този стадий те поевтиняват с 6,6 на 100. Силният спад на Уолстрийт докара до напън от продажби и на европейските фондови тържища в края на търговията на остарелия континент, като показателят S&P500 затвори с намаляване от 1,4%, немският показател DAX 30 падна също с 1,4%, френският CAC 40 с 0,45%, а английският FTSE100 - с 1,52%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР