Фондация За доброто дари на специализираната болница по детски болести

...
Фондация За доброто дари на специализираната болница по детски болести
Коментари Харесай

Фондация За доброто дари оборудване за детското Covid-отделение на Педиатрията

Фондация " За положителното " подари на профилираната болница по детски заболявания " Проф. доктор Иван Митев “ съоръжение за Covid отделението в отговор на усилващите се компликации по време на актуалната вълна на епидемията. Дарението бе проведено за няколко часа след срещата на ръководителя на фондацията Кремена Кунева с началника на детското Covid-19 поделение доктор Маргарита Ганева.

Covid секторът в болничното заведение разполага с 5 кревати, две от тях са неонатални. И 5-те кревати са заети. Две от децата са на интензивно лекуване и се борят за живота си. През последните седмици всеки ден деца чакат за хоспитализация и някой от дребните пациенти би трябвало да бъде изписан, с цел да постъпи различен. Covid секторът е " съединен с подръчни средства " – от наличната инсталация и човешки запаси в болничното заведение. И двете са извънредно незадоволителни. За да има някаква инсталация за детското Covid поделение, тя е взета от други отделения, в които децата са с други тежки диагнози. По същия метод стоят нещата и с лекарите и сестрите.

Covid секторът имаше незабавна потребност от съоръжение на стойност 20 316 лева Осигуряването му с социална поръчка, както е известно, е дълга процедура, а децата-пациенти и лекарите се надбягват с времето.

До момента са обезпечени:

инфузионна спринцовкова помпа с спомагателна функционалност SafeDose, модел BeneFusion eSP, Mindray, използвана и за недоносени деца;

2 инфузионни спринцовкови помпи, модел BeneFusion eSP, Mindray, използвани и за недоносени деца;

1 пациентен екран MEC 12, Mindary, предопределен за реанимация и интензивни браншове - от новородени до възрастни пациенти;

1 електрически портативен аспиратор, модел HomeJet 1000R, Spencer с вградена акумулаторна батерия за 45-60 мин. самостоятелна работа;

1 детски инхалатор;

1 електронна теглилка за бебета и деца;

1 ЕКГ уред.

Дарението е на стойност 13 488 лева ., с които фондацията е разполагала.

Дарители, прочели в обществената мрежа за положението на детското Covid поделение, още в петък са обезпечили по-голямата част от нужната сума за останалото съоръжение:

2 инфузомата;

1 инфузионен перфузор;

1 портативен пулсов оксиметър.

То ще бъде доставено през идната седмица.

При предходната вълна делът на приети в болница деца е бил 4%, в този момент е 10% . От началото на сегашната вълна през отделението са минали 66 деца. 6 от тях са били на кислородотерапия в натоварен бранш. Досега в тази болница няма смъртен случай на дете от вируса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР