Фондация Пловдив 2019 подготвя редица традиционни, но и нови събития

...
Фондация Пловдив 2019 подготвя редица традиционни, но и нови събития
Коментари Харесай

Кулинарни и суинг фестивали по време на Европейската столица на културата

Фондация " Пловдив 2019 " приготвя редица обичайни, само че и нови събития за Европейска столица на културата през 2019 година Сред новите фестивали са такива, отдадени на кулинарията, на суинга, на театъра. Това описа Радост Иванова, зам.-изпълнителен шеф на Пловдив 2019, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Суингът е бил съвременен, когато нашите баби са били млади, а в този момент в международен мащаб този танц се възражда. Поради тази причина в Пловдив следващата година ще има суинг фестивал. Той ще се организира сред 27 и 30 септември.

Организаторите на културната столица са възнамерявали и разнообразни кулинарни фестивали. Един подобен е Mood for Food, който ще се организира през уикенда към 14 септември следващата година. Идеята е да се провеждат разнообразни подиуми, на които разнообразни майстори да готвят, а хората ще могат да се включват в готвенето и дегустациите. Ще има и фестивал за мултикултурна кухня, където ще се показват деликатесите на другите етноси.

Планират се и театрални фестивали. Един подобен ще се организира на 30 април следващата година. Тогава ще се показа постановката " Премълчаното разказано ". Постановка, отдадена на различните форми на принуждение. Целта е феновете да открият път за справяне с другите типове принуждение.

Иванова разяснява, че към момента фестивалите и събитията нямат съответни дати, малко са тези, които имат избрани дати. Това е по този начин поради локациите. Събитията са много и би трябвало да се напаснат и да им се откри място в града.

От своя страна Кирил Велчев, шеф на Пловдив 2019, съобщи, че фондацията договаря и търси спонсори за Европейска столица на културата 2019. Към момента има два съществени спонсора, само че фондацията е отворена към оферти и диалози за нови спонсори и сътрудници.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР