Фондация Пловдив 2019“ обяви навръх 1 ноември – Деня на

...
Фондация Пловдив 2019“ обяви навръх 1 ноември – Деня на
Коментари Харесай

Покана за 250 000 лв. за читалищата у нас да се включат в програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019”

Фондация „ Пловдив 2019 “ разгласи точно на 1 ноември – Деня на националните будители, отворена покана за финансиране на планове, инициирани от и за читалищата в Пловдив и района с направление „ Читалища: общностно присъединяване и нововъведения “. Като неповторим български принос в многообразието на европейската просвета, читалищата са главен фокус в програмата на Европейска столица на културата и клъстера „ Културата среща хората “. След вдъхновяващото ревю на читалища от Пловдив и района, проведено преди година, в този момент фондацията  предоставя специфична опция на самобитните общностни центрове и техните сътрудници да развият планове и провеждат събития особено във връзка 2019 година. Поканата е ориентирана към целия Южен Централен регион, включващ областите Пловдив, Смолян, Хасково, Кърджали и Пазарджик. Могат да аплайват, както читалищата в тези области, по този начин и техни сътрудници, които са приготвили особено планове по мотива,а дружно с тях и локалните общности. Поощряват се най-разнообразни културни изяви и благоприятни условия за обогатяване на културния живот на тези общности, както и за насърчаване на обществено предприемачество.

Отворената покана за читалищата е с общ бюджет от 250 000 лева и е с оптимално облекчени условия за реализация на дребни планове и включване на дребни организации. На план ще се разпределят не повече от 5000 лева при минимално лично финансиране от 20% от страна на претендента, което включва лично съоръжение и здания. Сумата на финансирането ще се изплаща с 80% задатък. Срокът за кандидатстване по отворената покана за и с читалища е 31 януари 2018 година Фондация „ Пловдив 2019 “ се ангажира с осведомителни и обучителни срещи за читалищата в региона и района за тримесечния интервал, отворен за кандидатстване. Одобрените събития ще бъдат със период за реализация до края на 2019 година и ще влязат в формалната стратегия на Европейска столица на културата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР