Фондация Пловдив 2019“ кани организации, независими артисти и куратори от

...
Фондация Пловдив 2019“ кани организации, независими артисти и куратори от
Коментари Харесай

Отварят врати за проекти към програмата на Европейска...

Фондация „ Пловдив 2019 “ кани организации, самостоятелни актьори и куратори от цялата страна да се включат в осведомителна среща по Отворена покана за „ Малки планове “ и да станат част от програмата на Европейска столица на културата. Отворените порти ще се състоят на 14 март, 2018 (сряда) в Младежки център - Пловдив и ще продължат от 12:00 до 18:30 ч.

Двама от координаторите на поканата  ще бъдат разполагаем за директни въпроси и спомагателни насоки върху цялостната процедура по кандидатстване. Срещата дава опция за свободни диалози и разискване на съответни идейни оферти.

Отворената покана за дребни планове има за цел да включи в програмата на „ Пловдив 2019 “ разнородни артистични действия и акции, които водят изкуството непосредствено при хората и общностите в града. Тя се анонсира на 06 февруари, а крайният период за подаване на предложенията е 6 април 2018 година.

Одобрените планове ще могат да започват своите действия и събития още от септември тази година и ще са част от формалната стратегия на Европейска столица на културата 2019 година

Фондация „ Пловдив 2019 “ насочва покана към организации от страната и чужбина за включване в програмата на Европейската столица на културата.

Новата покана е ориентирана към финансиране на разнородни артистични действия и акции, които водят изкуството непосредствено при хората и общностите в града. Основен акцент са трите водещи плана от програмата на „ Пловдив 2019 “, свързани с кирилицата като неповторим български принос към европейската просвета, работата с разнообразни общности в кварталите на градаи реализацията на акции и намеси към река Марица и остров Адата. Желаещите да вземат участие ще имат опция да подават и оферти, които не са тематично свързани с посочените акценти, само че дават отговор на главните цели и цели на предварителната стратегия на „ Пловдив 2019 “.

След поканата за читалища, оповестена в края на предходната година, Фондацията дава опция този път на по-широк набор от организации, както и на самостоятелни актьори и куратори, да осъществят своите хрумвания в границите на огромната самодейност.

Отворената покана за Малки планове е с общ бюджет от 400 000лв. и с облекчени условия за кандидатстване и реализация на плановете. Максималната сума, която може да получи един план, е до 10 000 лева при личен приносот страна на претендента 30 %, който може да бъде и нефинансов.

Поканата ще е отворена два месеца, през които екипът на Пловдив 2019 ще организира още веднъж осведомителни срещи за ориентиране на претендентите.Крайният период за подаване на предложенията е 6 април 2018 година. Одобрените планове ще имат опция да стартират активност от септември 2018 година и да продължат през цялата година на купата като част от формалната стратегия на Европейска столица на културата 2019 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР